ZeelandNet

Zeeland Culinair

Vispastei met kabeljauw en katenspek

Een heel simpel, maar erg smakelijk recept. Kinderen zijn er dol op!

Inzender ocramtsoort
Keuken Hollands
Type Hoofdgerecht, Vis
Waardeer dit gerecht!
(65 stemmen)

Bereidingswijze

Kook de aardappelblokjes 10 min in water met zout.
Verwarm de oven voor op 220.
Aard. blokjes, kabeljauw, en katenspek in de ovenschaal scheppen.
In een kom de mosterd, het limoensap, de peterselie en zout en peper naar smaak door de slagroom roeren.
Schenk dit over de vis in de ovenschaal.
Leg de plakjes bladerdeeg iets overlappend naast elkaar op een bebloemd stuk aanrecht of grote plank.
Rol ze met de deegroller uit tot de lap iets groter is dan de ovenschaal. Bedenk de ovenschaal hiermee en druk het deeg goed aan, vooral aan de rand.
Zet de pastei in de oven en bak hem in 30 minuten bruin en gaar.

20 reacties

gewedich en zo klaar kom eens eten

pieter w

-  

heel erg lekker en makkelijk op een drukke dag

marijke de vlieger

-  

bedenk de ovenschaal hiermee????ik zou hem eerder bedekken.....

ANNIE VAN OOSTENDE

-  

Zolas eerder gezegd heel gemakkelijk dit recept en heerlijk.

Liset

-  

Het water loopt me nu al in de mond ... ik ga het proberen.

elly

-  

erg lekker bedankt voor de tip

peter

-  

dit is heerlijk en het smaakt perfect:)

hawa

-  

waar zijn de 2 ons groenten die we moeten eten?

Lianne

-  

@Lianne, Zelfs een blond schaap graast.

Paul

-  

Lekker maar bevat wel heel erg veel vocht, daarom is het beter om er rijst bij te eten.

Elisa

-  

Beetje creatief zijn met groente, eeter een lekkere rauwkostsalade bij of blanceer wat boontjes voor en roer die er door. Bloemkool, broccoli andere koolsoorten even wokken en erbij of erdoor champignonnetje of een lekkere tomatensalade. Ikzelf gooi er vanavond geblancheerde snijboontjes door. vocht kan je voorkomen door er wat paneermeel over te strooien en alles van te voren goed uit laten lekken. En als je goeie droogkokende aardappeltjes hebt valt het vocht wel mee. Ipv aardappelblokjes kan je ook puree doen...

Yvon

-  

heb het uitgeprobeert en het was voor herhaling vatbaar,heerlijk, ik heb meer aardappelblokjes (500gr) gedaan en meer kabeljouw(750gr) voor 4 personen en we hadden net genoeg, wel veel vocht maar volgende keer wat minder slagroom gebruiken ik ga het recept zeker nog eens gebruiken nadeel als je een recept uitprint dat de ingrediënten niet meegeprint wordt

lies

-  

Ik ga hem morgen proberen te maken, als verassing! Ben heel benieuwd of het lukt en of het in de smaak valt! :D

zeeuw

-  

Welke bloem moet hier in? Paardenbloem?

Willem

-  

teveel vocht????misschien kun je er gaatjes inprikken,of in het midden een rondje uitsnijden,onsnapt het meeste vocht ook.

carolien

-  

Een paar eierdooiers door de room doen voor het vocht.

Shirley

-  

1

John

-  

eet gewoon lekker de kabeljauw!!!!!!,en geen katenspek. varkensvlees is ongezond, varkensvlees zijn ziekte brengers. eet gezond.........maar het is ieder persoonlijk eet smakelijk

everdina

-  

Mel

Ja ik ben volgens mij nooit ziek geworden van af e

-  

Gewedich ? Zolas ? Eeter ? Kabeljouw ? Verassing ? Onsnapt ? Ik weet niet of ik jauw veraste kabel nog wil eeten ???

Paul

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 300 gr. aardappelblokjes in blokjes
    500 gr. kabeljauwfilet, in grove stukken gesneden
    50 gr. katenspek
    1 el grove mosterd
    1 limoen, uitgeperst
    2 el bladpeterselie, fijngesneden
    125 ml slagroom
    4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    bloem

Deel dit recept