ZeelandNet

Zeeland Culinair

Varkensmadaillions met champignonroomsaus

Dit is de lekkerste combinatie die ik maar kan bedenken, het lijkt een moeilijk gerecht, maar is het totaal niet.

Inzender jukkiess
Keuken Frans
Type Hoofdgerecht, Vlees
Waardeer dit gerecht!
(0 stemmen)

Bereidingswijze

voor de Saus:
sjalotjes fijn snipperen, champignons in vieren snijden, sjalotjes aanfruiten in een beetje boter, champignons toevoegen en verder laten garen, port toevoegen, flamberen en afblussen met de kookroom en het boullion blokje toevoegen. even laten pruttelen en uw saus is klaar.
De varkensmedallions:
De varkenshaasjes in 3 medaillions snijden, kruiden met zout en peper. Medaillions bakken in magerine, ongeveer 3 min. aan elke zijde en eventueel de champignonnesaus opwarmen.
De medaillions uit de pan halen en even laten rusten op een bord, braadjus afblussen met port en toevoegen aan de champignons, de saus binden met maizena.
De saus kan je eventueel al eerder klaarmaken zodat je tijdens je diner alleen het vlees nog moet bereiden.

Variaties / Tips voor het opdienen

lekker met gebakken aardappetjes met een groente krans
succes ermee

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 4 st. varkenshaasjes
    500 gr champignons
    2 sjalotjes
    margarine
    400 ml kookroom
    port
    runderboullon blokje
    maizena

Deel dit recept