Thaise roerbakschotel
Het volgende recept is er één dat aangepast is naar een recept van de Albert Hein receptenkaart dat bij ons thuisregelmatig word gegeten. Je zal dus even naar appie moeten om de ingredienten te halen.

Inzender | nomad |
---|---|
Keuken | Thais |
Type | Hoofdgerecht, Vlees, Snel |
Bereidingswijze
Zet een ruime pan met water op en breng dit aan de kook.
Giet in de wok de oosterse roerbakolie en bak hier in de currypasta. (ongeveer 1 minuut.)
Voeg de varkensreepjes toe en en bak deze op een hoog vuur, (ongeveer 3 minuten)
Voeg de groente toe en roerbak deze (ongeveer 3 minuten)
Voeg na het bakken van de varkensreepjes en groente de bouillon toe en laat dit mengsel op een laag vuur sudderen (ongeveer 5 minuten)
Vanaf dat het mengsel staat te sudderen ook de eiermie in het kokende water leggen en het vuur onder de eiermie uitdraaien.( moet ongeveer 4 minuten staan)
Maak de eiermie los van elkaar met een vork (na ongeveer 2 minuten)
Voeg nu ook de suiker en de ketjap asin toe aan het vleesmengsel en roer deze om.
Serveer de eiermie op een bord en verdeel het vlees/groente mengsel over de borden,verdeel ook het overgebleven kookvocht uit de wok over de borden.
Variaties / Tips voor het opdienen
Bij dit pikante gerecht wat drinken?
Een liebfraumilche of een geuze
3 reacties
Geen bouillon toevoegen!!!! Zonde van de knapperigheid van de wokgroenten. Eventueel een blokje kippenbouillon verkruimelen door het vlees en daarna de groenten. Deze geven voldoende vocht af.
Even lezen: Voeg na het bakken van de varkensreepjes en groente de bouillon toe en laat dit mengsel op een laag vuur sudderen (ongeveer 5 minuten) De groente blijven dan zeker ruim genoeg knapperig
En wat moet ik dan doen met de garnalen en de mosselen, weggooien?