ZeelandNet

Zeeland Culinair

Thaise groene curry

Een pittige Thaise groene curry met pandanrijst en kip.

Inzender JorisEversen
Keuken Thais
Type Hoofdgerecht, Gevogelte
Waardeer dit gerecht!
(41 stemmen)

Bereidingswijze

1. Kokosolie smelten in de pan
2. Kokosmelk, currypasta, gesneden rode pepers toevoegen
3. Kipfilet toevoegen en dat ongeveer 10 minuten laten pruttelen
4. Wokgroenten toevoegen, regelmatig omscheppen voor zo'n 10 minuten

Variaties / Tips voor het opdienen

Opdienen met de pandanrijst en een fles bier

17 reacties

Als ik heel eerlijk moet zijn, vind ik dit geen recept om trots op te zijn. Het is overigens heerlijk als je even weinig tijd hebt, maar net zo culinair als het opwarmen van een kant-en-klaar diner van de AH... Als je die curry nou zelf zou maken.....!?

Paskal

-  

Briljant recept, echt steengoed! Terecht dat dit op de voorpagina van Zeelandnet staat, zo goed is het gewoon!

Arie

-  

Leuk recept, ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben om uren in de keuken te staan. Zelf variaties erop bedenken is ook een optie en geeft daarmee je eigen smaak weer. En degene die vindt dat de maaltijden van appie hein beter smaken, die heeft pas echt weinig kook- en smaak idee.

Annemarieke

-  

En wéér staat dit ontzettend geweldige recept op de voorpagina van Zeelandnet.

Henk

-  

wat een heerlijk recept is dat vlug klaar en een hele lekkere smaak maakt kokosmelk zo hoef je echt niet om een voedselpakket bij de A.H hebben jullie nog meer van die recepten

kees

-  

Is dit stomme recept nu al weer het recept van de dag??? Dit riekt naar spam, reclame, of een hele kleine databank..

Fred

-  

Fred??? Waar staan jouw recepten? Ben wel heel erg benieuwd naar jouw culinaire vaardigheden. :-)

Luc

-  

ILijkt me beter om eerst de kipfilet te bakken of aan te braden.

Tulalu

-  

Mmmmmmmmmmmmmmm , lekker hoor .

kid curry

-  

Jummy jummy lekkel cully eten

Willem

-  

Al weel lekkele cully!

Willem

-  

Kan hier niks mee...geen hoeveelheden...rauwe hele kipfilet erin !!! Een goed recept staat in hoeveel van ieder ingrediënt te gebruiken...helaas

Han

-  

Tip bij jumbo bakje gegrilde kip halen 2eetlepels groene of rode curry naar keuze 2teentjes knoflook 3 sjalotjes 1 paprika blikje bamboescheuten ibakje champions 1halve l kokosmelk2eetl olie sjalotjes en knoflook en de rest weten jullie hoe het moet eet smakelijk

Hein

-  

bah niet lekker

frieda

-  

lijkt me lekker.....euh Han, rechstboven staan toch de hoeveelheden? of zie ik dat verkeerd?!

Kees

-  

Niks mis met kant en klare curry paste Kom zelf al jaren in Thailand en daar wordt de kant en klare paste ook heel veel gebruikt. Veel makkelijker als met een vijzel in de weer en je hoeft niet achter de vele ingredienten aan . Zit soms wel wat verschil in de kwaliteit de pastes van Nittaya worden in Thailand zelf als zeer goed beschouwd . Neem ze altijd uit Bangkok mee , maar zijn hier ook te krijgen. Probeer maar een Massaman Curry met aardappel . Al een paar keer tot beste gerecht vd wereld uitgeroepen.

Michiel

-  

Paul

Wat is dit ??? ... Braakselvanmijnhond.nl

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • - 500 gram kipfilet in smalle reepjes
    - 1 blikje kokosmelk
    - 2 eetlepels kokosolie of andere bakolie
    - 2-4 rode pepers
    - 2 eetlepels groene currypasta
    - 400 gram Thaise wokgroenten
    - 4 kopjes rijst

Deel dit recept