ZeelandNet

Zeeland Culinair

Tabbouleh

een frisse Libanese salade

Inzender Clemence
Keuken Wereldkeuken
Type Voorgerecht, Vegetarisch
Waardeer dit gerecht!
(2 stemmen)

Bereidingswijze

Snijd tomaten in kleine stukjes, verwijder pitjes maar vang alle sap op.
Was bos peterselie in ijskoud water. Druk droog met een theedoek en snijd in fijne reepjes. Doe hetzelfde met de munt.
Spoel bulgur in zeef met koud water. Druk water eruit. Vermeng met citroensap, tomatenstukjes en sap. Laat 20 minuten afgedekt staan, zodat de bulgur zacht wordt van het vocht. Meng vlak voor opdienen alle ingrediƫnten door elkaar. Schik op een schaal en steek er blaadjes sla tussen.

Variaties / Tips voor het opdienen

Eet de Tabbouleh zoals ze dat in het Midden-Oosten doen, met een slablaadje.
Serveer er warme pitabroodjes bij en een yoghurtdip.

2 reacties

Lekker met kikkererwten erdoor mensen!!

bandit

-  

Ik voeg zelf altijd wat citroensap, teentje knoflook, en wat feta blokjes en pijnboompitjes toe!

Kaatje

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 bos platte peterselie
    1 bosje munt
    100 gram fijne bulgur (of couscous)
    2 citroenen
    500 gram rijpe tomaten
    6 lente-uitjes
    5 eetlepels olijfolie
    zout en versgemalen peper
    1 krop kropsla

Deel dit recept