ZeelandNet

Zeeland Culinair

Spruitjes cappucino

De gelijkenis met cappucino is erg treffend. De geklopte melk zorgt net als bij een echte cappucino voor de schuim. De koffie wordt in dit recept vervangen door gepureerde spruitjes. Een prachtig Nederlands voorgerecht.

Inzender kookse.tv
Keuken Hollands
Type Voorgerecht
Waardeer dit gerecht!
(4 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Smelt de boter in de pan en zweet hier de fijn gesneden bosuitjes en knoflookteentje in aan, tot ze glazig zijn.
2.
Voeg de spruiten, het water, peper en zout toe. Laat de spruiten goed gaar koken (ongeveer 15 minuten).
3.
Mix het geheel met een staafmixer glad. Zeef de soep vervolgens en mix er de liaison door heen.
4.
Klop een beetje melk schuimig en breng op smaak en beetje zout.
5.
Giet de soep in een glas of kop en maak het af met de opgeklopte melk en een snufje nootmuskaat.

10 reacties

heel verrassend, en zalig. (ben dol op spruitjes en dit is eens wat anders) Ik heb hem om met meer mensen te delen op mijn pagina bij smulweb gezet. THNX.

Wim

-  

Beste Wim, Wat is een liaison? Met vriendelijke groet, Jacqueline

Jacqueline

-  

Super lekker! Goed gelukt en helemaal niet moeilijk. Thanks!

Martine

-  

mmm! lekker!

charlie

-  

1 dl room met 1 eidooier ( liaison

me

-  

1

John

-  

1

John

-  

Ik ga het proberen

Marijke

-  

1

John

-  

1

John

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 2 bosuitjes fijn gesneden
    • halve teen knoflook
    • klontje roomboter
    • 250 gr. schoongemaakte spruiten
    •1 liter water
    •1 dl room met 1 eidooier ( liaison)
    • peper/ zout
    • melk

Deel dit recept