ZeelandNet

Zeeland Culinair

Spritsen bakken

Spritsen zijn luchtige, brosse koekjes met een vleugje vanille. De typische spritsvorm krijg je door het deeg in golvende bewegingen op de bakplaat te spuiten. Indien je chocoladespritsen wil maken, moet je eerst chocolade smelten en ze daarna kort in de chocolade dippen.

Inzender kookse.tv
Type Snacks, Zoet
Waardeer dit gerecht!
(15 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Smelt de boter.
2.
Haal de vanillezaadjes uit de peul en doe ze samen met de andere ingrediënten (behalve de bloem) in een kom en klop het door elkaar tot het een stevige massa is.
3.
Voeg de bloem toe en klop totdat een zachte, schuimige massa ontstaat.
4.
Verwarm dan de oven op 170 graden.
5.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit met golvende bewegingen spritsvormen op een met bakpapier beklede bakplaat.
6.
Bak de spritsen in 20 minuten krokant. Laat dan afkoelen.

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 10 stuks

    • 90 gr.bloem
    • 60 gr.boter
    • 35 gr.bastersuiker
    • 1 ei
    • vanillemerg
    • zout

Deel dit recept