ZeelandNet

Zeeland Culinair

Spinazie met ragout

Een ovenrecept om de overgebleven aardappels te verwerken, welk gemakkelijk te maken is als je geen tijd heb om uitgebreid te koken

Inzender nomad
Keuken Fusion
Type Hoofdgerecht, Hartig, Zomer
Waardeer dit gerecht!
(26 stemmen)

Bereidingswijze


Beboter een diepe ovenschaal met magarine of boter.
Draai de blikjes ragout open en leeg deze in de ovenschaal.
Roer de in blokjes gesneden ham door de ragout.

Bedek de ragout met de ondooide en even gekookte spinazie.
Snij de aardappelen in plakjes en bedek de spinazie met de gesneden plakjes aardappel.
Bestrooi de aardappelen met paneermeel, leg op de bestrooide aardappel een paar kleine klontjes boter.

Schuif het geheel in de oven ( ± 200 C) en bak de aardappelen mooi bruin.
Door het opwarmen van de ovenschotel mengt een gedeelte van de ragout zich met de spinazie.
Serveer als alles goed warm is en de aardappels mooi bruin gebakken.



Een variant op deze ovenschotel is

Kook de spinazie zoals gebruikelijk.(mag dus ook vers zijn)
Verwarm de ragout en voeg de hamblokjes toe.
serveer ragou en spinazie appart op een bord, en geef hier frietjes bij i.p.v. gebakken aardappelen.

15 reacties

vond het heel erg dun, lijkt meer op soep

lia

-  

heb het met een zelfgemaakte vegetarische kaasragout gemaakt. ook erg lekker

jimpa

-  

Ik vind het vreselijk dat je dit gerecht serveer met ragout uit een blikje want dat is niet te eten ,dus zelf maken, ook de spinazie vers gebruiken en even blanceren en een half uur uit laten lekken, zorg dat je een steve ragout maak anders krijg je een soort soep zoals het bij Lia is gebeurd,serveer dit gereecht eventueel met aardappelpuree.je kan het gerecht ruim van te voren bereiden ,en dan in de oven. succes er mee. Paul

paul de vos

-  

een oven schotel waar je even de spinazie met de ragout moet mengen en dan apart serveren. Speciaaaaal gerecht

carla

-  

daties nieks

cveta

-  

dat is geen eten koken He

arjaantje

-  

Als gerecht om snel een maaltijd op tafel te hebben okay. Maar mensen a.u.b. Noem dit niet Zeeland Culinair want dat is een belediging. Ragout uit blik en spinazie uit de vriezer. Dit is wel heel simpel.

Ruud

-  

vreselijk vies lijk mij dat

nijntje

-  

Niet zo negatief mensen. Dit kan je een goed idee geven. Maak alles gewoon vers, dan is het heerlijk. Zelf heb ik het met een rest wildschotel gemaakt, verse spinazie en zelfgemaakte aardappelpuree. :-)

Hope

-  

ad. jij kan nog geen ei bakke

bloemenboer riemens

-  

jij ben een nep kok.ga de was maar doen.haha

en a.keur

-  

Weer genoeg Zeeuwse citroen eters en azijndrinkers!!!

Joop Flamman

-  

Een spinazieschotel met zalm is toch veel lekkerder. En dan met geklutst ei gemengd met cremefraiche over de aardschjfjes schenken dan heb je echt een heerlijke gezonde overschotel.

Lies

-  

studenten voer

minderhout

-  

studentenvoer

minderhoud

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 pak dievriesspinazie ( 600 gram)
    2 blikjes kalfsragout.
    200 gram in blokjes gesneden ham
    Overgebleven gekookte aardappelen

Deel dit recept