ZeelandNet

Zeeland Culinair

Soep van Jan

Voorgerecht: Tomatensoep van Jan · 1 Grote pan (5 Liter)· 4 a 6 Bouillonblokjes (In plaats van Zout)· 1 Pond Nasi/Bami vlees (500 Gram)· 2 a 3 Rode uien (250 Gram) gepeld na wegen· 4 Tenen knoflook· 4 Verschillende soorten kruiden naar eigen smaak· 12 Tomaten (1 Kg) Per 6 verpakt · 2 Blikjes Tomatenpuree a (140 Gram)· 1 Pond Soepgroente (500 Gram) Hollands Aantal porties: Onbekend Bereidingstijd: 70 a 90 minuten Kruidentip: Basilicum, Cayennepeper, Chili poeder, Gemberwortel poeder, Kaneelstokje, Laurierblad, Mint, Paprika poeder, Peterselie, Selderieblad, Tijm. Ã? GEBRUIK GEEN ZOUT!Ã? Neem een pan van 5 Liter en doe daar 0,75 Liter water in en breng het water aan de kook.Ã? Doe naar smaak Bouillonblokjes in het kokende water en wacht tot de bouillonblokjes goed zijn opgelost.Ã? Doe het Nasi/Bami vlees er bij en laat dit 30 a 40 minuten op laag vuur koken. Wel af en toe roeren in de soep.Ã? Schil onder tussen de rode uien (Het harde stukje waar de haarworteltjes aan vastzitten is taai en smaakt bitter en dient daarom verwijderd te worden). Ã? Schil ook de Tenen Knoflook. Neem naar smaak de 4 verschillende soorten kruiden.Ã? Doe 1 kopje water, de Uien, de Knoflook, en de Kruiden in de Blender en maak het helemaal tot sap.Ã? Na 30 a 40 minuten doe je de Uien, Knoflook en kruiden bij het Nasi/Bami vlees, en laat het dan 20 minuten mee koken.Ã? Spoel de Blender goed om.Ã? (Dit doe je 3 keer): Doe 1 kopje water met 4 Tomaten in de Blender en maak de Tomaten in de Blender tot sap. Ã? Doe de Tomaten dan ook in de pan er bij.Ã? Doe de Soepgroente en de Tomatenpuree dan ook in de pan en laat het koken tot het gaar is.Let er op dat de pan niet overloopt.Ook lekker met: Shoarma vlees of Runderpoulet in plaats van Nasi/Bami vlees .

Inzender jan112
Keuken Hollands
Type Voorgerecht, Soep
Waardeer dit gerecht!
(1 stem)

Bereidingswijze

Voorgerecht: Tomatensoep van Jan
· 1 Grote pan (5 Liter)· 4 a 6 Bouillonblokjes (In plaats van Zout)· 1 Pond Nasi/Bami vlees (500 Gram)· 2 a 3 Rode uien (250 Gram) gepeld na wegen· 4 Tenen knoflook· 4 Verschillende soorten kruiden naar eigen smaak· 12 Tomaten (1 Kg) Per 6 verpakt · 2 Blikjes Tomatenpuree a (140 Gram)· 1 Pond Soepgroente (500 Gram) Hollands

Aantal porties: Onbekend Bereidingstijd: 70 a 90 minuten
Kruidentip: Basilicum, Cayennepeper, Chili poeder, Gemberwortel poeder, Kaneelstokje, Laurierblad, Mint, Paprika poeder, Peterselie, Selderieblad, Tijm.
Ã? GEBRUIK GEEN ZOUT!Ã? Neem een pan van 5 Liter en doe daar 0,75 Liter water in en breng het water aan de kook.Ã? Doe naar smaak Bouillonblokjes in het kokende water en wacht tot de bouillonblokjes goed zijn opgelost.Ã? Doe het Nasi/Bami vlees er bij en laat dit 30 a 40 minuten op laag vuur koken. Wel af en toe roeren in de soep.Ã? Schil onder tussen de rode uien (Het harde stukje waar de haarworteltjes aan vastzitten is taai en smaakt bitter en dient daarom verwijderd te worden). Ã? Schil ook de Tenen Knoflook. Neem naar smaak de 4 verschillende soorten kruiden.Ã? Doe 1 kopje water, de Uien, de Knoflook, en de Kruiden in de Blender en maak het helemaal tot sap.Ã? Na 30 a 40 minuten doe je de Uien, Knoflook en kruiden bij het Nasi/Bami vlees, en laat het dan 20 minuten mee koken.Ã? Spoel de Blender goed om.Ã? (Dit doe je 3 keer): Doe 1 kopje water met 4 Tomaten in de Blender en maak de Tomaten in de Blender tot sap. Ã? Doe de Tomaten dan ook in de pan er bij.Ã? Doe de Soepgroente en de Tomatenpuree dan ook in de pan en laat het koken tot het gaar is.Let er op dat de pan niet overloopt.Ook lekker met: Shoarma vlees of Runderpoulet in plaats van Nasi/Bami vlees
.

Variaties / Tips voor het opdienen

Voorgerecht: Tomatensoep van Jan
· 1 Grote pan (5 Liter)· 4 a 6 Bouillonblokjes (In plaats van Zout)· 1 Pond Nasi/Bami vlees (500 Gram)· 2 a 3 Rode uien (250 Gram) gepeld na wegen· 4 Tenen knoflook· 4 Verschillende soorten kruiden naar eigen smaak· 12 Tomaten (1 Kg) Per 6 verpakt · 2 Blikjes Tomatenpuree a (140 Gram)· 1 Pond Soepgroente (500 Gram) Hollands

Aantal porties: Onbekend Bereidingstijd: 70 a 90 minuten
Kruidentip: Basilicum, Cayennepeper, Chili poeder, Gemberwortel poeder, Kaneelstokje, Laurierblad, Mint, Paprika poeder, Peterselie, Selderieblad, Tijm.
Ø GEBRUIK GEEN ZOUT!Ø Neem een pan van 5 Liter en doe daar 0,75 Liter water in en breng het water aan de kook.Ø Doe naar smaak Bouillonblokjes in het kokende water en wacht tot de bouillonblokjes goed zijn opgelost.Ø Doe het Nasi/Bami vlees er bij en laat dit 30 a 40 minuten op laag vuur koken. Wel af en toe roeren in de soep.Ø Schil onder tussen de rode uien (Het harde stukje waar de haarworteltjes aan vastzitten is taai en smaakt bitter en dient daarom verwijderd te worden). Ø Schil ook de Tenen Knoflook. Neem naar smaak de 4 verschillende soorten kruiden.Ø Doe 1 kopje water, de Uien, de Knoflook, en de Kruiden in de Blender en maak het helemaal tot sap.Ø Na 30 a 40 minuten doe je de Uien, Knoflook en kruiden bij het Nasi/Bami vlees, en laat het dan 20 minuten mee koken.Ø Spoel de Blender goed om.Ø (Dit doe je 3 keer): Doe 1 kopje water met 4 Tomaten in de Blender en maak de Tomaten in de Blender tot sap. Ø Doe de Tomaten dan ook in de pan er bij.Ø Doe de Soepgroente en de Tomatenpuree dan ook in de pan en laat het koken tot het gaar is.Let er op dat de pan niet overloopt.Ook lekker met: Shoarma vlees of Runderpoulet in plaats van Nasi/Bami vlees
.

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voorgerecht: Tomatensoep van Jan
    · 1 Grote pan (5 Liter)· 4 a 6 Bouillonblokjes (In plaats van Zout)· 1 Pond Nasi/Bami vlees (500 Gram)· 2 a 3 Rode uien (250 Gram) gepeld na wegen· 4 Tenen knoflook· 4 Verschillende soorten kruiden naar eigen smaak· 12 Tomaten (1 Kg) Per 6 verpakt · 2 Blikjes Tomatenpuree a (140 Gram)· 1 Pond Soepgroente (500 Gram) Hollands

    Aantal porties: Onbekend Bereidingstijd: 70 a 90 minuten
    Kruidentip: Basilicum, Cayennepeper, Chili poeder, Gemberwortel poeder, Kaneelstokje, Laurierblad, Mint, Paprika poeder, Peterselie, Selderieblad, Tijm.
    Ø GEBRUIK GEEN ZOUT!Ø Neem een pan van 5 Liter en doe daar 0,75 Liter water in en breng het water aan de kook.Ø Doe naar smaak Bouillonblokjes in het kokende water en wacht tot de bouillonblokjes goed zijn opgelost.Ø Doe het Nasi/Bami vlees er bij en laat dit 30 a 40 minuten op laag vuur koken. Wel af en toe roeren in de soep.Ø Schil onder tussen de rode uien (Het harde stukje waar de haarworteltjes aan vastzitten is taai en smaakt bitter en dient daarom verwijderd te worden). Ø Schil ook de Tenen Knoflook. Neem naar smaak de 4 verschillende soorten kruiden.Ø Doe 1 kopje water, de Uien, de Knoflook, en de Kruiden in de Blender en maak het helemaal tot sap.Ø Na 30 a 40 minuten doe je de Uien, Knoflook en kruiden bij het Nasi/Bami vlees, en laat het dan 20 minuten mee koken.Ø Spoel de Blender goed om.Ø (Dit doe je 3 keer): Doe 1 kopje water met 4 Tomaten in de Blender en maak de Tomaten in de Blender tot sap. Ø Doe de Tomaten dan ook in de pan er bij.Ø Doe de Soepgroente en de Tomatenpuree dan ook in de pan en laat het koken tot het gaar is.Let er op dat de pan niet overloopt.Ook lekker met: Shoarma vlees of Runderpoulet in plaats van Nasi/Bami vlees
    .

Deel dit recept