ZeelandNet

Zeeland Culinair

Rundercarpaccio met oude Beemster kaas

Carpaccio van rundvlees is inmiddels bijna een Nederlands gerecht. Althans het recept is al behoorlijk ingeburgerd. "Standaard" wordt de carpaccio geserveerd met Parmezaanse kaas. Maar in dit gerecht wordt een heerlijk Nederlands product gebruikt: oude Beemster kaas. Een heerlijk voorgerecht.

Inzender kookse.tv
Keuken Hollands
Type Voorgerecht
Waardeer dit gerecht!
(5 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Leg de carpaccio op een bord.
2.
Sprenkel de olie over de carpaccio en breng op smaak met peper en zout. Dresseer de sla in een krans op de carpaccio .
3.
Leg op de krans mesclun sla de kappertjes, pijnboompitjes, tomaatjes.
4.
Breek de kaas in grove stukken en steek deze tussen de sla.

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 4 x carpaccio
    • 4 plakken gesneden kaas
    • peper/ zout
    • extra vergine olijf olie
    • mesclun sla / baby sla mix met balsamico en een beetje olie aangemaakt
    • 8 mini pruim tomaatjes, in vieren gesneden
    • geroosterde pijnboompitjes
    • kappertjes
    • 8 zon gedroogde tomaatjes, doormidden gesneden

Deel dit recept