Romige Mc and Cheese
Mc and Cheese is een old time favorite van mij, redelijk snel en simpel te maken, wel met liefde uiteraard.. en met een salade erbij een complete maaltijd.

Inzender | anntique |
---|---|
Keuken | Wereldkeuken |
Type | Hoofdgerecht, Pasta, Budget |
Bereidingswijze
kook de macaroni gaar in water met zout. Giet en spoel af met koud water.
bak de plakjes bacon knapperig en zet opzij.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg de bloem toe als de boter gesmolten is en nog niet bruin. Goed roeren en bloem in 1 of 2 minuten al roerend garen. dan beetje bij beetje melk en of room erbij en goed doorroeren zodat er geen klontjes zijn. de smeerkaas toevoegen, oplossen en even doorroeren, dan de geraspte kazen erbij en beetje nootmuskaat erboven raspen en peper toevoegen. even proeven of er wel zout bij moet... Ondertussen de oven voorwarmen op 180 graden.
Als alle kaas gesmolten is en er een lekkere smeuige dikke kaasmassa is ontstaan, kan het vuur uit, Voeg de uitgelekte macaroni toe
Schep de massa in de ovenschaal en maak de bacon klein met een vork. Als het goed kanpperig gebakken is gaat dat makkelijk. Meng het met de panco en strooi het over de macaroni en bak in de oven zo'n 30 minuten op 180 graden. Even uitvinden voor jezelf wat de juiste temp is. Iedere oven is anders namelijk. Als het bubbelt en mooi bruin gebakken is opdienen met een groene salade erbij. Of knapperig stokbrood.
Variaties / Tips voor het opdienen
zie boven
bon appetit
1 reactie
Vervang de macaroni met spaghetti en het is ineens Spag & Cheese. Vervang daarna de kaas met appelmoes en het is niet meer te vreten.