ZeelandNet

Zeeland Culinair

Romige Mc and Cheese

Mc and Cheese is een old time favorite van mij, redelijk snel en simpel te maken, wel met liefde uiteraard.. en met een salade erbij een complete maaltijd.

Inzender anntique
Keuken Wereldkeuken
Type Hoofdgerecht, Pasta, Budget
Waardeer dit gerecht!
(1 stem)

Bereidingswijze

kook de macaroni gaar in water met zout. Giet en spoel af met koud water.
bak de plakjes bacon knapperig en zet opzij.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg de bloem toe als de boter gesmolten is en nog niet bruin. Goed roeren en bloem in 1 of 2 minuten al roerend garen. dan beetje bij beetje melk en of room erbij en goed doorroeren zodat er geen klontjes zijn. de smeerkaas toevoegen, oplossen en even doorroeren, dan de geraspte kazen erbij en beetje nootmuskaat erboven raspen en peper toevoegen. even proeven of er wel zout bij moet... Ondertussen de oven voorwarmen op 180 graden.
Als alle kaas gesmolten is en er een lekkere smeuige dikke kaasmassa is ontstaan, kan het vuur uit, Voeg de uitgelekte macaroni toe
Schep de massa in de ovenschaal en maak de bacon klein met een vork. Als het goed kanpperig gebakken is gaat dat makkelijk. Meng het met de panco en strooi het over de macaroni en bak in de oven zo'n 30 minuten op 180 graden. Even uitvinden voor jezelf wat de juiste temp is. Iedere oven is anders namelijk. Als het bubbelt en mooi bruin gebakken is opdienen met een groene salade erbij. Of knapperig stokbrood.

Variaties / Tips voor het opdienen

zie boven

bon appetit

1 reactie

Vervang de macaroni met spaghetti en het is ineens Spag & Cheese. Vervang daarna de kaas met appelmoes en het is niet meer te vreten.

Arie Lex

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

 • 200 gr. macaroni
  4x kuipje smeerkaas (aldi)
  25 gr boter
  30 gr bloem
  geraspte kaas naar eigen inzicht.. ik gebruik ongeveer 300 gr v an verschillende kazen geraspt
  bacon 100 gr
  panco (broodkruim) 4 eetlepes of 5
  500ml melk of
  250ml melk en 250 ml room
  peper en zout en nootmuskaat ..paar raspjes ..
  grote ovenschaal

Deel dit recept