ZeelandNet

Zeeland Culinair

Roergebakken oosterse spitskool

De spitskool wordt samen met rode paprika, kerriepoeder en komijn roergebakken. Samen vormen de kruiden en groenten een fantastisch vegetarisch gerecht. Eventueel kan er kip of dungesneden rundvlees aan de spitskool worden toegevoeg, maar de vegetarische versie is eigenlijk al lekker genoeg.

Inzender kookse.tv
Keuken Oosters
Type Bijgerecht
Waardeer dit gerecht!
(22 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Verwijder eerst de harde kern van de spitskool en snijd hem dan in reepjes. Snijd de paprika in repen.
2.
Verhit een wok met 2 eetlepels olie.
3.
Wok de fijngehakte knoflook en de uien tot ze licht beginnen te kleuren.
4.
Voeg de spitskool, het kerriepoeder en komijnzaad toe en roerbak dit even. Doe er de paprika bij en roerbak die nog 2 minuten mee.
5.
Je kunt eventueel 1 eetlepel pindakaas toevoegen. De smaak wordt er wat voller en romiger van.
6.
Als de spitskool geslonken en gaar is (na circa 3-4 minuten), kan de taugé en sambal erbij.
7.
Draai het vuur laag en schep alles gedurende 1 minuut goed om. Serveer met rijst.

5 reacties

Hartstikke bedankt, ontzettend lekker en vitaminerijk.

Robert923

-  

Roergebakken of geroerbakte gerechten??? Zweefgevlogen of gezweefvliegde afstand??? Stofgezogen of gestofzuigde kamer??? Upgeloade of geüploade bestanden??? Downgeloade of gedownloade films???

Rick

-  

In de ingrediëntenlijst staat geen tauge..

Aan het koken zonder Tauge.

-  

In deze individualistische tijd is het fijn dat er ook nog een groothandel in GROETEN bestaat. Nou, de groeten terug !

Henk

-  

Taugé, weg ermee. En de groenten terug Henk ! De stokjes smaakten ook best goed.

Paul

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 1 spitskool
    • 1½ eetl. kerriepoeder
    • 1 eetl. komijnzaad
    • 1 eetl. sambal
    • 1-2 rode paprika's
    • optioneel 1 eetl. pindakaas
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook

Deel dit recept