ZeelandNet

Zeeland Culinair

Rodekool met appeltjes

Rodekool met appeltjes is weer een mooi voorbeeld van dat fruit en groenten vaak erg goed samen gaan. De appel geeft het een heerlijk zoet e smaak terwijl de rodekool en azijn voor het zuur zorgen. Door de zoete smaak zullen zelf kinderen deze rodekool niet laten staan.

Inzender kookse.tv
Keuken Hollands
Type Bijgerecht
Waardeer dit gerecht!
(25 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Snijd de rode kool in vieren, verwijder de grove stronk.
2.
Snijd of schaaf de kool fijn en breng het in een pan met water vlug aan de kook. Voeg het zout, gemalen kruidnagelen, suiker en laurierblad toe.
3.
Laat de kool koken tot die bijna gaar is. (ong. 25 minuten).Verwijder het laurierblaadje en voeg de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel toe. Kook die ongeveer 10 minuten mee.
4.
Breng de kool op smaak met azijn. Schud de boter erdoorheen en zo nodig wat allesbinder. Verwijder het laurierblad.

10 reacties

En de appeltjes dan??

Fi

-  

Oh excuses ik zie het al staan!

Fi

-  

is ook lekker met een beetje kaneel,en met hachee.yammie

jo

-  

Voor een compete menu ,aadappels en een lekker stuk biefstuk met beetje vleesjus erbij .

Fatiha

-  

Ik voeg tijdens het stoven aan de rode kool nog gerookte spek aantoe.

Elfie

-  

Heb het vorige week ook gegeten. Heerlijk met als nagerecht stoofpeertjes. Laat nu de herfst maar komen.

Caroline

-  

Heidie

Ik gebruik, in plaats van water, appelsap, om de r

-  

Peter

Ook een flinke eetlepel rijst toevoegen,dan blijve

-  

Rien

Probeer uw rodekool eens te wokken, geen voordeel

-  

in plaats van suiker gebruik ik wat honing en i.p.v. azijn witte balsamico- azijn die is iets minder scherp en als je de balsamico-azijn even (2 min) meekookt is het ietsje fris zoet.

hannie

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 1 kg rodekool
    • 2 dl. heet water
    • 5 gr. zout
    • ½ theel. gemalen kruidnagel
    • 40 gr. suiker
    • laurierblad
    • ¼ kg. zure appelen
    • scheutje azijn
    • 20 gr. boter of margarine
    • evt. Aardappelmeel

Deel dit recept