ZeelandNet

Zeeland Culinair

Pollo a la Marsala

Een recept hoe je met een vrij eenvoudig ingrediënt als kip een gerecht met een sjieke uitstraling kunt maken. Zou zelfs kunnen als hoofdgerecht met Kerst.

Inzender ocramtsoort
Keuken Italiaans
Type Hoofdgerecht, Gevogelte
Waardeer dit gerecht!
(25 stemmen)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snijd de kipfilet open en voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe geraspte kaas op de kip, vouw dicht en omwikkel met de parmaham.
Bak de kipfilets om en om in een koekenpan, totdat het aan alle kanten goed gebakken is.
Doe ze in een ovenschaal, giet de marsalawijn erover en zet in de oven.
Bak in dezelfde koekenpan de soepgroenten even aan en voeg de maïzena toe.
Voeg dan de bouillon en een scheutje marsala toe, tot de saus de gewenste dikte heeft en maak het geheel af met versgemalen peper naar smaak.
Voeg eventueel nog een beetje kookroom toe.
Schenk de saus over de kip en strooi er nog wat van de geraspte kaas overheen.
Zet de oven op 180 graden en plaats de kip nog zoâ??n 30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en een mooie gouden kleur heeft.

Variaties / Tips voor het opdienen

Door de toevoeging van de Parmezaanse kaas kan dit kipgerecht vrij machtig zijn. Een kipfilet per persoon is meer dan zat.

7 reacties

Als je hem op het laatst nog eens 30 min in de oven zet op 180 graden is hij wel helemaal droog! En de uitdrukking: meer dan zat is écht vreselijk. Dan hoef je al niet meer.

Poempie

-  

Poempie, je hebt gelijk. De bereidingstijd is 30 minuten + daar nog eens 30 minuten bovenop met 180 graden in de oven is echt teveel van het goede. Gebruik in dit geval liever een salamander om de kaas even te gratineren. Is in 2 minuutjes gebeurt. Het resultaat zal zeker 100% beter zijn. Voor de rest, met een beetje aanpassingen, best wel een leuk recept om te proberen. Zal ik zeker doen.

bram

-  

ehhh die salamander? haal je die bij de plaatselijke dierenwinkell??? zielig wel hoor van zo`n dier.........

loetje

-  

daatis nieks

cveta

-  

Ik heb het recept al een tijdje maar wegens ruimtegebrek helaas geen oven. Kan het ook gewoon zonder oven?

E.S.M.

-  

E:S:M; je kan het ook gewoon met deksel op pan doen, dan smelt de kaas ook wel en word de kipfile ook minder droog

jojo

-  

Die kip was het na zo'n lange tijd in de oven ook meer dan zat en is zich daarna volledig te buiten gegaan aan de marsala! Met zoveel alcohol erin heb je dan echt een plofkip.

Peer

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 kipfilet per persoon
    2 plakjes parmaham per persoon
    50 gram geraspte Parmezaanse kaas
    2 glazen droge marsalawijn
    200 ml groentebouillon
    1 kleine zak soepgroenten
    Alpro soja cuisine
    1 eetlepel maïzena

Deel dit recept