ZeelandNet

Zeeland Culinair

Pitabroodjes gevuld met pikant gehakt en taugé

Dit is een verschrikkelijk gemakkelijk en erg lekker recept met pitabroodjes en gehaktballetjes. Je kunt in plaats van de gehaktballetjes de pitabroodjes ook vullen met stukjes kipfilet. Doe de pitabroodjes van te voren even in een broodrooster om ze lekker warm te maken.

Inzender kookse.tv
Type Hoofdgerecht, Overig
Waardeer dit gerecht!
(31 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Was de taugé en laat het uitlekken, snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, was het en laat het ook uitlekken.
2.
Meng alle ingrediënten (behalve natuurlijk de sla, tauge, pindasaus en boter), kneed dit goed door het gehakt.
3.
Draai balletjes van het gehakt maak ze niet groter als 2½ a 3 cm. Verhit de boter en bak de balletjes mooi bruin en gaar.
4.
Voeg de uitgelekte taugé toe en bak deze heel even mee. De tauge moet knapperig blijven.
5.
Verwarm de pitabroodjes en snijd ze open.
6.
Vul de pitabroodjes met wat sla, gehaktballetjes, taugé en warme pindasaus.

18 reacties

Een smakelijk en makkelijk recept. We hebben heerlijk gegeten.

Marijke

-  

geen goed idee nu met de EHEC-bacterie die taugeh, haha,

pietje puk

-  

Heerlijk, echt een heel goed recept. We hebben er lekker van gesmuld en doen dit vaker.

Astrid

-  

sorry vond het niet bijzonder

bram

-  

het was lekker bedankt een man en een vroaw

hoi

-  

lekker en makkelijk een heerlijk zaterdagavond hapje!

svdm

-  

lekker mag er zijn! soooen (brooDje) had je ook al een naaM voor het BROODJE ????groetjes de broodjes express

rudolf

-  

Als variant op vegitarisch gebied: Lekker met een ei!!!

vegie

-  

Kan je niet gewoon 800 gram half om half gehakt nemen, in plaats van...?

hup

-  

vindt toch teveel gehakt!!!

geldhof

-  

lekker

cveta

-  

met alleen rundergehakt is het nog lekkerder

w

-  

this nie te vreten bah

danny

-  

@danny, gelijk heb je. Wat een vieze rommel. Onze hond moet 't ook al niet.

Willem

-  

ik doe door een kilo rundergehakt een fijn gesnipperd uitje mee bakken en 2 zakjes conimex nasi kruiden, snij sla . tomaten en komkommer fijn doe dat mengesl in de pita broodje, gehakt erop en geraspe kaas met knoflook saus gegarandeerd een suc6

liek

-  

1

John

-  

1

John

-  

Jack

snij de pita broodjes eerst open, daarna in de bro

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 400 gr. rundergehakt
    • 400 gr. varkensgehakt
    • 3 eetl. gefruite uitjes
    • 2 theel. sambal oelek
    • 1 eetl ketjap manis
    • 1 eetl ketchup
    • 2 eetl paneermeel
    • peper/zout
    • 250 gr. taugé
    • ijsbergsla
    • pindasaus
    • 8 pitabroodjes
    • 30 gr. boter

Deel dit recept