ZeelandNet

Zeeland Culinair

Pastaschotel

Een verse eenvoudige pastaschotel voor wie na een drukke werkdag lekker en makkelijk wil eten.

Inzender MarleenP
Keuken Italiaans
Type Hoofdgerecht, Pasta, Snel
Waardeer dit gerecht!
(44 stemmen)

Bereidingswijze

Zet een ruime pot met water op het vuur. Voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.

Strooi de pijnboompitten in een vuurvast schaaltje en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Schud ze af en toe even op, zodat de pitten egaal gekleurd zijn. Let op, pijnboompitten kunnen makkelijk verbranden!

Verwijder de steeltjes en snij de tomaten in partjes. Het is niet nodig om de tomaten te ontvellen of ze te ontpitten.

Versnipper de uien en de knoflook. Stoof ze aan in olijfolie (niet laten bakken). Snijd plakjes pancetta in reepjes of blokjes. Laat het vlees kort meestoven met de uien.

Voeg even later ook stukken tomaat toe. Laat ze meestoven, maar zorg ervoor dat de tomaten beetgaar blijven.

Kook de spaghetti al dente. Meng de pasta onder het mengsel van ui, knoflook, pancetta en tomaten.

Voeg zwarte peper van de molen toe.

Stort het mengsel in een ruime schaal. Meng er net voor het opdienen de rucola en de blaadjes basilicum onder.

Strooi de pijnboompitten over de pastaschotel.

Variaties / Tips voor het opdienen

Wees voorzichtig met extra zout. Pancetta en Parmezaanse kaas zijn al zout van smaak. Ook lekker met Penne.

15 reacties

ik zou de rucola appart als een salade er bij doen.je maakt je gerecht er zo koud mee. of je groente is geslonken,zonde.

sari

-  

Het recept begint met strooi flink wat zout in het kookwater, dat is toch niet meer van deze tijd, hoe slecht is teveel zout niet?

marevlu

-  

dit lijkt mij niet echt lekker om te eten :|

:|

-  

dit is toch geen gerecht

alojzija

-  

Lijkt me niks, ik eet wel friet

Jewannes

-  

Deze Italiaanse kok(kin) is zijn triple AAA status ook kwijt!!

fam

-  

Toefje rucola bovenop leggen ziet er beter uit

lilian

-  

Welk vlees moet meegestoofd worden met de uien?????

Mar

-  

Gek om in je recept aan te geven ruim zout te gebruiken en bij de tips te waarschuwen voor veel zout gebruik. Niet echt over nagedacht?

Geus

-  

Hallo, ooit van opbouwende kritiek gehoord i.p.v. afbrekende? Dank voor je recept Leentje, zal ik vrijdag eens maken.,.

Makkie

-  

ziet er heerlijk uit en dan met een fles wijn hihi

piet

-  

ziet er best aardig uit, alleen de rucola eronder zou ik afraden. Lever aan de zijkant of erop (vanwege de warmte) 'k Ga het proberen. Bedankt voor het recept.

bram

-  

Heb je recept uitgeprobeerd. Heb je er nog meer van dit soort? Snel, eenvoudig klaar te maken en geweldig lekker. Bedankt voor dit mooie recept. Ik zal het nog vaak klaarmaken.

Gentillis

-  

Luctor

zout hoort in de gifkast !

-  

Heerlijk gerecht met lekker verse ingrediënten. Dank voor delen! De mensen hierboven met al die kritiek koken denk ik het liefst met pakjes. Makkelijk om op een ander lekker kritiek te leveren! En de rucola? heerlijk erdoor. Zo hoort het ook.

Marieke

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
    4 plakken pancetta
    12 kleine trostomaten
    3 uien
    teentje knoflook
    bosje rucola
    bosje basilicum
    parmezaanse kaas
    5 cl olijfolie
    zwarte peper
    zout
    100 g pijnboompitten

Deel dit recept