Ovenschotel spinazie met ei...
Een makkelijke ovenschotel

Inzender | A.Bosse |
---|---|
Keuken | Hollands |
Type | Hoofdgerecht, Overig, Budget |
Bereidingswijze
Vooraf kunt u de 6 eieren alvast hard koken...
De diepvriesspinazie ontdooien in de magnetron...
Voor de kaassaus: boter smelten..als deze gesmolten is bloem toevoegen en al roerend verwarmen todat het kruimelig wordt...vervolgens de melk toevoegen en goed roeren todat de saus klontvrij is...vervolgens de geraspte kaas toevoegen todat deze gesmolten is in de saus...
In een ovenschaal de spinazie die op smaak gebracht is met peper, zout en nootmuskaat..Vervolgens daarop de eieren leggen en tot slot overgieten met de kaassaus...Eventueel nog wat geraspte kaas erover strooien en dan zo'n 20 minuten in de oven op 200 graden...
Variaties / Tips voor het opdienen
Voor de kaassaus heb ik geen hoeveelheden van melk of bloem toegevoegd...Ik doe dit altijd op gevoel maar misschien kunt u meer tips vinden over het maken van een roux op de site van AH of iets dergelijks voor precieze verhoudingen...Lekker met stokbrood...
5 reacties
Tip , als je een holletje maakt in de spinazie (b.v. me t een juslepel) Kan je hierin het ei breken , die wordt vanzelf gaar ! Misschien nog een rand aardappelpuree erbij? Groetjes
Als je de roux heb gemaakt altijd koude melk toevoegen , want warme melk of bouillon toevoegen aan een warme roux krijg je nooit een mooie gladde saus en dat ziet er smaakloos uit. Veel succes verder.
Paul
kan paul ook nog wel eens iets zinnigs neerzetten
Mag je op voorhand dit recept klaarmaken om 's avonds dan in de oven te steken? Kan dit kwaad voor de eieren?