ZeelandNet

Zeeland Culinair

Ossenstaartsoep

Inzender kookse.tv
Type Voorgerecht, Soep
Waardeer dit gerecht!
(29 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Hak de ossenstaart in een aantal stukken en bak het vlees met de kruiden in boter bruin.
2.
Voeg het kokende water en het zout toe en laat de stukjes staart 3 tot 4 uur hierin zachtjes garen.
3.
Verhit de bloem in een droge koekenpan al roerend, tot de bloem lichtbeige is. Laat de bloem daarna afkoelen.
4.
Haal het vlees uit de pan en verwijder vet en velletjes.
5.
Laat de bouillon in de koelkast afkoelen en schep het vet eraf. Verwarm de bouillon weer en zeef hem. Meng de bloem met water of koude bouillon tot een glad papje.
Bind de bouillon daarna met de aangelengde, afgekoelde bloem.
6.
Maak de soep af met madera of rode wijn. Voeg een paar mooie stukjes vlees aan de soep toe voor een mooie presentatie.

9 reacties

Realiseer je wel waar die staart heeft gehangen. . . .

Lenhardb

-  

mijn man is er dol op, dus nu zelf maken.

bobbertje

-  

Bij het binden moet de bouillon wel warm zijn. De bloem koud, anders loop je kans op klontering.

Theke

-  

Zal wel een lekker bouillonetje worden zonder bouquet o.i.d. dus eigenlijk gewoon ossenstaartnat met een smaakje. en vergeet de peper niet.

anthon

-  

chanthal

-  

Laat de bruine schil van 2 uien meetrekken met de bouillon dan krijgt de soep een donkerbruine ossestaartsoep -kleur.

Ben

-  

Ossenstaartsoep heeft tegenwoordig niets meer te maken met een os hoor, tenzij je en fetisch- (Voorwerp van ziekelijke verering) probleem hebt.

Harry

-  

Je moet eens proberen het vlees tot gehakt balletjes draaien en bakken met verse zilver uitjes Uitjes laten karmaliseren met beetje bruine bastert en seperaat op dienen

A.Voesenek

-  

Os

Heeft ook niks meer met soep te maken, Harry.

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

Deel dit recept