ZeelandNet

Zeeland Culinair

mossels in botersaus

gekookte mosselen in botersaus gemaakt van een restje mosselen

Inzender heelgoed
Keuken Zeeuws
Type Bijgerecht, Vis, Budget
Waardeer dit gerecht!
(5 stemmen)

Bereidingswijze

Na een mosselmaaltijd blijven meestal wat mosselen over of hou bewust wat mosselen achter.Het kookvocht gebruiken voor de saus. Wel zeven of laten bezinken zodat schelpgruis niet in de saus terecht komt. Het gezeefde mosselkookvocht aan de kook brengen met een klont boter en schepje mosterd. Wat maizena in een kopje aanmaken met wat water en langzaam bij het kokende vocht gieten tot dat er een mooie saus ontstaat. Het restje mossels toevoegen maar de saus niet meer door koken. De saus proeven en eventueel wat zout of mosterd toevoegen.

Variaties / Tips voor het opdienen

De mosselsaus is heerlijk bij aardappelpuree of gekookte aardappelen en als groente kan men denken aan wortelen of zeekraal.

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • gekookte mosselen, kookvocht van de mosselen, klontje boter, mosterd, maizena,

Deel dit recept