ZeelandNet

Zeeland Culinair

lasagna met veel groenten

Benodigdheden: 1 kg gehakt, 3 grote uien, 1 grote prei, 1 grote winterwortel 1 grote bleekselderij en 1 venkelknol. kruiden oregano chilipoeder peper, zout, paprikapoeder, tijm, en 4 laurierblaadjes. 300 ml koffiemelk, 280 gr tomatenpuree, 250 gr gemalen parmezaanse kaas,2 pakken lasagne, oude geraspte kaas olijfolie en 125 gr roomboter.

Inzender Jiskoot
Keuken Italiaans
Type Hoofdgerecht, Pasta, Winter
Waardeer dit gerecht!
(6 stemmen)

Bereidingswijze

zie boven

Variaties / Tips voor het opdienen

Lekker met een groene salde

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 kilo gehakt bakken in olijfolie met oregano, Dan tomatenpuree meefruiten chilipoeder, peper,zout paprikapoeder,tijm,majoraan toevoegen, , dan 3 grote uien,venkel, prei, grote winterwortel en bleekselderij toevoegen. Op het laatst 300 mlkoffiemelk toevoegen Dan bechamelsaus maken. Liter melk met 10 zwarte peperkorrel, 4 laurierbladeren en grof gesneden ui laten trekken op zacht vuurtje 3 eetlepels bloem met 125 gr roomboter samen tot een bal roeren en dan warme melk erbij roeren tot een gladde saus en 250 gr parmezaanse kaas toevoegen. In licht ingevette schaal eerst gehaktmengsel dan lasagneblaadjes dan Bechamel en geraspte oude kaas dit herhalen tot alles inde schaal zit en bovenste laag is kaas. Half uur in de oven op 200 graden

Deel dit recept