ZeelandNet

Zeeland Culinair

Krokant gefrituurde kippenvleugeltjes

Lekker borrelhapje of voor zomaar bij de TV ben ik tot het volgende recept gekomen doordat het niet te pittig is ook ook geschikt voor kinderen.

Inzender nomad
Keuken Wereldkeuken
Type Snacks, Vlees, Snel
Waardeer dit gerecht!
(24 stemmen)

Bereidingswijze

Variaties / Tips voor het opdienen

Lekker tijdens een borrelavond, serveer de vleugeldelen op een bord of schaal met wat chilisaus.

2 reacties

Lijkt me lekker, ik ga het ook maken deze weekend.

gerda

-  

Even als basis idee gebruikt. Ik heb zelf een aziatisch tintje er aan gegeven. Kip gekookt in kippebouilon met knoflook en sambal erbij. Door het beslag geperste knoflook, sambal, klein scheutje gembersiroop en teriyakisaus geklopt. Staat nu in de koelkast te hechten en kan niet anders dan lekker smaken. Verrassing voor dinnetje, die luz wel een kippie.

Jurgen Elzinga.

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 1kg kipvleugels (ongeveer 26 stukjes)
    3 kippen bouillonblokjes
    50 g tarwe bloem
    1 ei
    1 dl water
    200 gram cornflakes
    2 afgestreken koffielepels chilipoeder
    1 afgestreken koffielepel paprikapoeder
    1/2 afgestreken theelepel zout
    1,5 liter arachideolie

Deel dit recept