ZeelandNet

Zeeland Culinair

Koekjesdeeg ijs (bijna zoals ben & jerry's)

Maak zelf een heerlijk zelfgemaakt toetje/tussndoortje. Koekjesdeeg ijs is zo gemaakt en erg lekker,het is niet voor mensen die op dieet zijn.

Inzender mustique
Keuken Wereldkeuken
Type Nagerecht, Zoet
Waardeer dit gerecht!
(13 stemmen)

Bereidingswijze

Koeklesdeeg:
Haal voor dat u van start gaat de boter alvast uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
Doe alle ingredienten in de mengkom en kneed het door elkaar. Zet het deeg in de koelkast.
KLAAR!

ijs:
De eiwitten met een mespuntje zout en de zakjes vanillesuiker stijfkloppen.
De slagroom ook stijfkloppen. De slagroom en de eiwitten door elkaar spatelen.

Haal het deeg uit de koelkast en deze in kleine blokjes snijden.
In het mengsel doen en met de mixer 10/20 sec. door elkaar mixen.
In de vormpjes scheppen en in de vriezer zetten.

Effe wachten.............Koekjesdeegijs!!!



Variaties / Tips voor het opdienen

Samen met het deeg geraspte chocolade erbij doen.

Eet smakelijk!!

4 reacties

Ik zie nergens een lijstje ingredieënten :(

Appels

-  

bovenin , rechts! een soort 'papiertje' waar duidelijk in het blauw INGREDIÃ?NTEN op staat!

RE: Appels

-  

ik heb hem net af hoelang moet het in de vrieter

lalal

-  

vriezer bedoelde ik*

lalal

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor de koekjesdeeg:
    125gr. Bloem,kwart theelepel zout,80gr. boter,80gr. kristal suiker,2 eetlepels melk.
    Hulpmiddelen:
    Mengkom,maatbeker.

    Voor het ijs:
    6 eiwitten,mespuntje zout,6 zakjes vanillesuiker,250ml slagroom.
    Hulpmiddelen:
    Mixer,2 mixkommen en een leuke kom/schaal (cakeblik,puddingvorm) of ijslolliestel.

Deel dit recept