ZeelandNet

Zeeland Culinair

Kipnuggets met oliebollenmix

Hulpmiddelen Frituurpan zonder netje, schuimspaan, keukenpapier.

Inzender mustique
Keuken Wereldkeuken
Type Snacks, Gevogelte
Waardeer dit gerecht!
(10 stemmen)

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Meng de oliebollenmix met het water, het beslag moet ongeveer zo dik zijn als een bloemkoolsausje. Roer naar smaak de cajunkruiden door het beslag.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2x2 cm. Roer de kipblokjes door het beslag.
Verhit de frituurpan op de hoogste stand, en laat de kipblokjes een voor een in het hete frituurvet glijden. Bak ze goudbruin en haal ze met de schuimspaan uit het vet. Laat ze even uitdruipen op wat keukenpapier.

Variaties / Tips voor het opdienen

Eet ze bij frietjes, op een kinderfeestje. Deze hapjes zijn zowel warm als koud lekker, ze smaken ook goed bij de borrel.

3 reacties

kaai lekker echt doen

patrick

-  

Moet het oliebollenbeslag ook rijzen? Zoals bij oliebollen? Staat er niet bij?gr hilda

Moet de oliebollenbeslag ook rijzen zoals bij de o

-  

Zo kan je ook vis doen, bv. kibbeling,lekkerbekje,enz.

Lekkerbek

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor 5 personen
    350 a 400 gr kipfilet, cajunkruiden, 250 gr oliebollenmix, 100 cc water

Deel dit recept