Kipnuggets met oliebollenmix
Hulpmiddelen Frituurpan zonder netje, schuimspaan, keukenpapier.

Inzender | mustique |
---|---|
Keuken | Wereldkeuken |
Type | Snacks, Gevogelte |
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Meng de oliebollenmix met het water, het beslag moet ongeveer zo dik zijn als een bloemkoolsausje. Roer naar smaak de cajunkruiden door het beslag.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2x2 cm. Roer de kipblokjes door het beslag.
Verhit de frituurpan op de hoogste stand, en laat de kipblokjes een voor een in het hete frituurvet glijden. Bak ze goudbruin en haal ze met de schuimspaan uit het vet. Laat ze even uitdruipen op wat keukenpapier.
Variaties / Tips voor het opdienen
Eet ze bij frietjes, op een kinderfeestje. Deze hapjes zijn zowel warm als koud lekker, ze smaken ook goed bij de borrel.
3 reacties
kaai lekker echt doen
Moet het oliebollenbeslag ook rijzen? Zoals bij oliebollen? Staat er niet bij?gr hilda
Zo kan je ook vis doen, bv. kibbeling,lekkerbekje,enz.