ZeelandNet

Zeeland Culinair

kip-champignonragout

heerlijk met rijst of in bladerdeegbakjes

Inzender noteclub
Keuken Hollands
Type Hoofdgerecht, Vlees, Kerst
Waardeer dit gerecht!
(2 stemmen)

Bereidingswijze

2 liter water in soeppan opzetten met kip,laurier,kruidnagelsen bouillontabl.
Laat dit ongeveer 2 uur trekken. Doe de kip in kleine stukjes en verwarm de bouillon die over was.
Maak een dikke saus van 100 gr boter en doe de bloem er bij en beetje bij beetje de bouillon.
Bak de champignons en doe alles bij elkaar in de saus ,voeg peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.garneer met bos-lenteui.

Variaties / Tips voor het opdienen

lekker bij rijst of zomaar als pasteitje

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten,2 laurierblaadjes,2 kruidnagels,2 kippenbouillontabletten,125 gr boter,
    100 gr bloem,250 gr champignons,zakje peterselie,3 bos-lenteuitjes

Deel dit recept