ZeelandNet

Zeeland Culinair

kip boursin

Romige stoofpot met kip

Inzender anntique
Keuken Wereldkeuken
Type Hoofdgerecht, Gevogelte
Waardeer dit gerecht!
(7 stemmen)

Bereidingswijze

maak de kipfilet schoon en snijd in stukken van ongeveer 2 cm.Flink peper en zout uit de molen erop doen. Verhit de boter in een grote pan en fruit ui en knoflook, Voeg de winterwortel toe alsook de kipfilet. Alles goed bakken, afblussen met de witte wijn. Daarna de slagroom en de boursin toevoegen,Eventueel de tuinerwtjes. Een goed uur laten sudderen. Af en toe kijken of er vocht bij moet.

Variaties / Tips voor het opdienen

Lekker bij rijst of zelf gemaaakte frietjes en een frisse salade.

2 reacties

Welke witte wijn moet er in het recept?????

anita

-  

Droge wijn, natuurlijk

Ton

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • winterwortel in rondjes
    1 ui fijngesneden
    3 á 4 tenen knoflook fijngesneden
    eventueel handje tuinerwten
    4 kipfilets in stukjes gesneden
    glas witte wijn
    slagroom 250 gr
    boursin grote verpakking
    boter om in te bakken
    peper en zout

Deel dit recept