ZeelandNet

Zeeland Culinair

Kabeljauwschotel

lekkere ovenschotel met prei, rijst en kaas, vrijwel geheel van te voren klaar te maken, zodat u bij uw gasten kunt zitten voor het eten.

Inzender labeli
Keuken Hollands
Type Hoofdgerecht, Vis
Waardeer dit gerecht!
(5 stemmen)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor.

Spoel de filets onder koud water af. Droog deppen met keukenpapier.
Wrijf ze in met een mengsel van citroensap, zout en peper.
15 minuten laten liggen. Snij ze in smalle reepjes.
Verhit de helft van de boter en fruit de preiringen totdat ze zacht zijn.
Schep de koude rijst en de reepjes vis erdoor.
Doe alles in een beboterde ovenvaste schaal. Strijk het oppervlak glad af.
Smelt de rest van de boter, roer er de mosterd, sherry en kerriepoeder door.
Strijk dit mengsel zo gelijkmatig mogelijk over het gerecht uit. Strooi daarna de kaas erover.
Plaats de schaal in het midden van de oven (200ï?°C).
In 20 minuten is alles gaar en heeft de schotel een mooi bruin korstje.

Tip: Geef er komkommersalade bij.

EET SMAKELIJK

3 reacties

Dit is echt lekker

paco

-  

heerlijk en makkelijk.

youp

-  

Een toppertje! Ik had niet genoeg prei in huis en een variatie gemaakt met wat bloemkoolroosjes en dunne reepjes rode paprika. Een aanrader vooral ook wanneer je gasten hebt.

Anne-Marie

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  •  700 GRAM KABELJAUWFILET
    400 GRAM DROGE, KOUD GEKOOKTE RIJST (ZILVERVLIESRIJST)
    400 GRAM PREIRINGETJES
    120 GRAM BOTER
    4 THEELEPELS CITROENSAP
    3 EETLEPELS MOSTERD
    6 EETLEPELS DROGE SHERRY
    1 THEELEPEL KERRIEPOEDER
    100 GERASPTE KAAS

Deel dit recept