ZeelandNet

Zeeland Culinair

Hete Kip in satésaus

Hete Kip in satésaus kan met witte rijst als maaltijd geserveerd. Geserveerd met stokbrood als hapje op een feestje.

Inzender nomad
Keuken Oosters
Type Hoofdgerecht, Vlees
Waardeer dit gerecht!
(49 stemmen)

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in stukjes en was de taugé.
Verhit de olie in een wok of wadjang een braadpan kan natuurlijk ook , braad hierin de kip op een matig hoog vuur rondom goed aan.
Schep de stukjes kip met een schuimspaan uit de pan en bak in de over gebleven olie de gesnipperde uien tot dat deze glazig zijn.
Pers de teentjes knoflook uit boven de pan en bak deze even zeer kort mee
Voeg nu de gemaakte kippenbouillon toe , evenals de hoeveelheden azijn, ketjap manis, en tomatenketchup, roer alles even goed door.
Voeg nu aan deze saus de bastaardsuiker, sambal oelek, pindakaas, en de stukjes gebakken stukjes kip toe en breng alles onder goed roeren aan de kook.
Draai nu het vuur onder de pan laag en laat de kip onder af en toe roeren in ca. 15 minuten zachtjes doorgaren.
Voeg als laatste de gewassen taugé toe en schep deze onder het mengsel, warm het gerecht kort door zodat de taugé even doorverwarmt doe dit kort zodat de taugé lekker knapperig blijft.


Variaties / Tips voor het opdienen

seveer zowel als bij een hapje als in het geval van een maaltijd er wat atjar en kroepoek bij.

19 reacties

Nou.....dat ziet er lekker uit, dat wordt smullen morgen!!!!!

caroline Lankhorst

-  

lekker en nog snel klaar ook

nel

-  

al een heel oud gerecht,maar wel lekker,vooral met rijst,Smakelijk eten

carolien

-  

LIJKT ME LEKKER EN IK GA HET ZEKER MAKEN DAT WORD SMULLEN LEKKER LEKKER

WIM DE BRUYN

-  

een leuk gerecht vraag me zelf alleen af wat bastaard suiker is

hans

-  

Bastaardsuiker - Wikipedia :-)

nomad

-  

Is lekker! Ik ken het recept! :D

Ivo

-  

wel weinig groenten

Lianne

-  

= nul groente ;-)

Willem

-  

@Hans; Bastaard suiker = suiker van verschillende soorten. Het recept zal beter smaken met basterdsuiker, beter bekend als bruine suiker.

Willem

-  

wij gan dit maken voor vanavond ben benieuwd lijkt ons lekker

anita en tim

-  

Ook een succes voor collega's

Bert

-  

Ik wilde vanavond in Goes naar de Griek, maar dit lijkt me beter

Pieter

-  

Het gerecht zal wel lekker smaken, maar je kan beter de hete kip in satésaus boven op de taugé gieten en niet meekoken, dan blijft de taugé knapperig.

Smulpaap

-  

Ik ga dit zeker een keer maken lijktmij heel lekker

maria

-  

dit is echt een heerlijk recept en er zitten wel degelijk groenten in, wat dacht je van de uien!! ik doe er ook wel eens champignons of verse sperzieboontjes bij, ook lekker hoor.

Coby

-  

Ik citeer: "Nou.....dat ziet er lekker uit ..... " Ben je niet helemaal lekker, Caroline ??? Het ziet er uit als een pannetje diarree (zonder groente). Vervolg citaat: "..... dat wordt smullen morgen!!!!! "

Paul

-  

ikke

maak er een lekkere salade bij oftewel gebruik ook

-  

Gebruik in plaats van pindakaas eens een keer hazelnootpasta (8 eetlepels). Heeeeerlijk!

Arie Lex

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten


  • 600 gr kipfilet
    5 eetlepels zonnebloemolie
    3 grote gesnipperde uien
    3 teentjes knoflook
    ¼ liter kippenbouillon gemaakt van een blokje of bouillonpoeder
    2 eetlepels Azijn
    9 eetlepels Ketjap manis
    4 eetlepels Tomatenketchup
    6 eetlepels Bruine basterdsuiker
    2 eetlepels Sambal Oelek
    4 eetlepels Pindakaas
    250 a 300 gram taugé

Deel dit recept