ZeelandNet

Zeeland Culinair

Hazelnoot IJs

Heerlijk romig Italiaans Ijs met hazelnoten

Inzender Stripe.nl
Keuken Italiaans
Type Nagerecht, Zoet
Waardeer dit gerecht!
(27 stemmen)

Bereidingswijze

- Hazelnoten roosteren in 10min. Doe ze in je keukenmachine, water en 50gr suiker erbij en malen tot een gladde pasta
- Slagroom, meld en de hazelnootpasta in een pan met dikke bodem doen en rustig aan de kook brengen.
- Als het kookt van het vuur halen eierdooiers, vanille en de rest van de suiker met een mixer kloppen tot een gladde lichte massa
- Room Mengsel al roerend met een pollepel bij de eieren mengen
- Terug op het vuur zetten en langzaam tegen de kook aan brengen tot het dikker word.
(het moet op de achterkant van een lepel blijven zitten ) Niet laten koken
- Helemaal aflaten koelen en 30min in de koelkast zetten
- In je ijsmachine en laten draaien.

13 reacties

o shit ingredienten staan links boven sorry

willem

-  

@Willem: dus omdat je zelf niet uit je doppen kijkt, is het maar een stom recept? Geef dan geen reactie. Jouw 'links boven' is voor de rest trouwens rechtsboven. Blond, zeker?

kees

-  

ik vind dit een lekker recept .maar ik ga het toch kant en klaar kopen, heb geen ijsmachine meer gr

mies hamelink

-  

@kees; niks tegen blond heej!!

andrea

-  

Is heel lekker ijs. Ik doe er ook nog andere noten in geeft ook nog een lekkerdere smaak. Iedereen doet hoe hij/zij het wilt natuurljk eh. Maar is zeker het probere waard ;)

Charlotte

-  

kan het ook zonder ijsmachine, of is dit een must??

brants

-  

Lekker

aad

-  

je kan het ook zonder ijsmachine maken. Dan zet je het mengsel afgekoeld in de vriezer. Je moet het dan wel ongeveer om het half uur doorroeren anders krijg je ijskristallen. Na een paar uur is het klaar.

Miranda

-  

Heerlijk recept, ik gebruik alleen de helft van de ingredienten (kleinere ijsmachine) maar san heb je wel nog steeds 2 el water nodig voor de notenpasta.

Marrit

-  

rechtsboven willem :) Duidelijk niet Willem Wever in dit geval.

Miendobbelsteen

-  

Wij hebben een Midas ijspan, dat is een pan met dubbele wand waar pekelwater in zit. Je zet hem van tevoren in de vriezer en als je ijs gaat maken giet je het mengsel er in en het bevriest vanzelf zonder te hoeven roeren. Werkt perfect! Wij maken altijd ijs met natuurlijke suikers. Overigens dacht ik in eerste instantie ook dat er geen ingrediënten bij dit recept stonden. Maar ze staan er een beetje onlogisch helemaal rechts toch bij ;-)

Jeroen

-  

1

John

-  

1

John

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 120Gr Hazelnoten ( ongebakken )
    200Gr Suiker ( fijn )
    2 el water
    1/2L Slagroom
    1/2L Melk
    8 ei dooiers
    1tl vanille essence

Deel dit recept