ZeelandNet

Zeeland Culinair

hartige taart met mozarella en tomaat

En lekkere hartige taart, vegetarisch.

Inzender peetje1
Keuken Hollands
Type Hoofdgerecht, Vegetarisch
Waardeer dit gerecht!
(9 stemmen)

Bereidingswijze

bladerdeegplakjes ontdooien en hiermee de ingevette springvorm bekleden. Goed aandrukken op de punten waar de plakjes elkaar overlappen. Eieren klutsen, zout, peper erbij doen. Creme fraiche erdoorheen mengen en een flinke schep van de knoflook kruidensmeerkaas. Tomaten wassen en overdwars doormidden snijden. Eiermengsel in de springvorm gieten, hierin de 6 tomatenhelften zetten, mooi gerangschikt. Op de tomaat wat zout strooien en een plak mozarella leggen. Hierop wat olijfolie druppelen en als laatste een blaadje basilicum.
Zet dit in de oven ongeveer 45 minuten op 200 graden.

Variaties / Tips voor het opdienen

Een lekkere salade erbij, glaasje wijn en smullen maar!

2 reacties

Klinkt goed, ga ik eens proberen ! Bedankt !

Jaap

-  

En Jaap??? Heb je het al uitgepobeerd?

petra

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • plakjes bladerdeeg
    springvorm
    3 grote trostomaten
    verse basilicum
    1 bolletje mozarella
    4 eieren
    zout, peper, olijfolie
    creme fraiche
    bakje knoflook/ kruidensmeerkaas

Deel dit recept