ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gyros

Een lekkere, frisse Griekse vleesschotel.

Inzender Rob en Margo
Keuken Grieks
Type Hoofdgerecht, Vlees, Snel
Waardeer dit gerecht!
(0 stemmen)

Bereidingswijze

Kook de rijst.
Snipper ondertussen uitjes en snij paprika.
Snij varkensvlees in dunne reepjes. Meng het vlees met gyroskruiden en twee eetlepels olie. Laat dat 2 min. marineren.
Bak de reepjes varkensvlees bruin en gaar.
Voeg dan de ui en paprika toe.
Maak een frisse tzatzikisaus van yoghurt met komkommer, knoflook, zout en peper.

Variaties / Tips voor het opdienen

Serveer de Gyros apart van de rijst en de tzatzikisaus.
Gemengde sla.

Eet smakelijk!

2 reacties

Dit is wel heel kort door de bocht. Wat zit er precies in gyroskruiden en in welke verhouding?

Ron L

-  

Wat echt lekker is, dat is een potje Gyruss. Kijk hier maar eens: https://youtu.be/haehLgNNB4c?t=7

Arie Lex

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Rijst
    Uitjes, paprika, sla
    Varkensvlees
    Gyroskruiden
    Yoghurt
    Komkommer
    Knoflook
    Zout
    Peper

Deel dit recept