Gyros
Een lekkere, frisse Griekse vleesschotel.
Inzender | Rob en Margo |
---|---|
Keuken | Grieks |
Type | Hoofdgerecht, Vlees, Snel |
Bereidingswijze
Kook de rijst.
Snipper ondertussen uitjes en snij paprika.
Snij varkensvlees in dunne reepjes. Meng het vlees met gyroskruiden en twee eetlepels olie. Laat dat 2 min. marineren.
Bak de reepjes varkensvlees bruin en gaar.
Voeg dan de ui en paprika toe.
Maak een frisse tzatzikisaus van yoghurt met komkommer, knoflook, zout en peper.
Variaties / Tips voor het opdienen
Serveer de Gyros apart van de rijst en de tzatzikisaus.
Gemengde sla.
Eet smakelijk!
2 reacties
Dit is wel heel kort door de bocht. Wat zit er precies in gyroskruiden en in welke verhouding?
Wat echt lekker is, dat is een potje Gyruss. Kijk hier maar eens: https://youtu.be/haehLgNNB4c?t=7