ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gerookte zalm met pasta

Snijd de zalm in reepjes. Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en ontvel. Halveer de tomaat, verwijder vocht en zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Kook de tagliatelle met zout. Meng de zalm, de creme fraiche en de tomaat door elkaar en voeg naar smaak peper toe. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en verdeel hem over de borden. Schep het zalmmengsel erop en garneer met de bieslook.

Inzender Fabian Spierings
Keuken Zeeuws
Type Hoofdgerecht, Vis, Lente
Waardeer dit gerecht!
(79 stemmen)

Bereidingswijze

Snijd de zalm in reepjes. Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en ontvel. Halveer de tomaat, verwijder vocht en zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Kook de tagliatelle met zout. Meng de zalm, de creme fraiche en de tomaat door elkaar en voeg naar smaak peper toe. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en verdeel hem over de borden. Schep het zalmmengsel erop en garneer met de bieslook.

Variaties / Tips voor het opdienen

.

31 reacties

relax!!!

cook king

-  

Gezien de vermelding Keuken Zeeuws: weinig Zeeuws aan dit gerecht. Maar het lijkt me wel lekker en ga het zeker proberen.

Bram

-  

Of het nu wel of niet Zeeuws is, zal mij een worst wezen. Het lijkt me lekker en snel klaar, ik ga het zeker uitproberen. In ieder geval bedankt voor dit recept.

Adriana

-  

ga het zeker proberen ,lijkt me heerlijk

bep

-  

ik krijg al helemaal trek in dit gerecht .lijkt mij super lekker

cynthia

-  

zomer gerecht

tja

-  

Gisteren gegeten, niet zeeuws, maar wel lekker.

Ed

-  

dit is wel een heel erg uitgekleed recept, wij doen er heel wat meer bij

Jan

-  

voor 2 tot 3 personen? Als het om een hoofdgerecht gaat dan lijken het mij meer de hoeveelheden per persoon.

Ms

-  

ziet er goed uit ga ik maken

jack

-  

denk dat het met meer pasta producten kan. zoals spaghetti,macaroni of iets anders

gerard

-  

doe er nog een teen knoflook bij 1ui en gemalen kaas ook lekker

Ineke

-  

Was echt heel lekker en voor herhaling vatbaar

Rinus

-  

Ook lekker met kookroom een teentje knoflook,champignons en geroosterde pijnboompitten erover. De hoeveelheid lijkt me ook p.p.

Shirley

-  

Ik vind dat je de creme fraiche beter door de pasta kunt mengenals door de zalm en wat citroen erover 'n rode ui erdoorheen en wat lenteui

Ellie

-  

verse asperses erbij is ook lekker en dan roomsaus erover

lia

-  

Wat zijn asperses?

Antoine

-  

Er zijn een paar reacties waarin wat aanvullingen gegeven worden. Die klinken al een stuk beter voor dit flutrecept.

Caesar

-  

zeeuws? welnee!

jarina

-  

Kan ook goed met zalmfilet in blokjes gesneden en even aangebakken. Dat is minder zout.. En ik doe er altijd een berg verse italiaanse roerbakmix in. Ziet er vrolijk uit en het is heel gezond .

Elizabeth

-  

room in combinatietie met vette vis is al snel lekker. probeer eens soya room.... uitje en knof is al heerlijk... of als je room vervangt door bindmiddel met witte wijn of bier.. en even laat inkoken... en een klein beetje gember.. ook lekker

har

-  

zeebaas meet pasta creme fraiche wit wijn tijm mmm

plop

-  

makkelijk op de camping

peter

-  

Veel te mager, moet iets meer in (groente)

Idzerda

-  

Het zal me lekker lijken ik stuur weer reactie als ik geproefd heb :)

Luna Schade

-  

superpositief gerechtje eenvoudig en toch lekker .dus niet zeuren verder

honger

-  

Eet er asperges bij, heerlijk

Kees

-  

Marijke

Veel te weinig voor een persoon ,maar wel lekker

-  

1

John

-  

1

John

-  

Wel lekker maar wel schraal qua groenten!

Wilma

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 100 gr tagliatelle
    100 gr gerookte zalm
    zout
    1 vleestomaat
    3 el creme fraiche
    versgemalen peper
    1 el bieslook

Deel dit recept