ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gebraden rosbief

Je kunt dit recept voor gebraden rosbief bijna altijd maken. Je snijdt de kruiden, braadt het rundvlees vijf minuten aan en de rest gebeurt in de oven. Je kunt ook andere kruiden gebruiken om de rosbief op smaak te brengen. Reken ongeveer 30 uur oventijd op 1000 gram vlees.

Inzender kookse.tv
Type Hoofdgerecht, Overig
Waardeer dit gerecht!
(21 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Verwarm de oven op 160 graden.
2.
Strooi royal peper en zout op het vlees en braad dan het vlees in gesmolten boter rondom aan.
3.
Wanneer het vlees rondom goudbruin is snijd je de kruiden grof. Leg dit op het vlees en leg er plakken tomaat op om te voorkomen dat de kruiden uitdrogen.
4.
Zet het vlees in de oven en laat gedurende 30 minuten garen. Haal het eruit en laat rusten.

8 reacties

"Reken ongeveer 30 uur oventijd op 1000 gram vlees"........is dat niet ietwat overdreven?!?

jamaguns

-  

whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaàaaaaaaa ja lekker dròòg dròòg wijntje erbij mjmmmmmmm

loetje

-  

Handig is om er bij te vermelden,afhankelijk hoe groot je stuk ook is,een tijd aan te houdenvan 15 minuten per 500gr.rosbeef,dan is het mooi rosé vanbinnen.

louise

-  

30 minuten is veel te lang

F van Mierlo

-  

Waarde van Mierlo, de receptschrijver laat weten, 30 uur oventijd per 1000gr. Helder toch.

repi

-  

Moet natuurlijk zijn: 30 dagen. Dat had iedereen toch wel begrepen? :)

Jeetje.

-  

Als het uiteindelijk de rosbief wordt, die op het plaatje te zien is, da wens ik te passen. Het lijkt mij dat die veel te ver is. Maar dat kan een kwestie zijn van smaak.

Pieter Nicolasen

-  

ruud

30 uur in de oven dat is nog al wat, ik denk dat e

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • • 1000 gr. rosbief
    • bosje basilcum
    • b osje koriander
    • 1 tomaat
    • 30gr. boter
    • peper/ zout

Deel dit recept