ZeelandNet

Zeeland Culinair

GEBAKKEN MARINIER

Dit gerecht was ruim 40 jaar geleden erg populait bij de Koninklijke Marine

Inzender www.ancoreclame@zeelandnet.nl
Keuken Hollands
Type Hoofdgerecht, Vlees, Snel
Waardeer dit gerecht!
(2 stemmen)

Bereidingswijze

Snij de boterhamworst in blokjes. Ui snipperen, boter in de koekenpan, ui zachtjes bakken, de boterhamblokjes toevoegen en de nodige kruiden ( kerrypoeder en sambal ).
Zachtjes bruin bakken en klaar is de hap.

Variaties / Tips voor het opdienen

De gabakken Marinier kun je op de boterham doen ofwel met gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk !

9 reacties

Dit is geen gebakken marinier, gewoon pittige boterhamworst met uien. Als voormalig marine kok erger ik mij aan deze vervalsingen.

Snijder

-  

Geef dan het echte recept

gerard

-  

Gebakken marinier wordt bij de marine nog steeds gemaakt! Het originele recept is met CORNET BEEF maar omdat dat wat prijzig is wordt er (blik) boterhamworst gebruikt als alternatief. Klopt wel aardig het recept,eigen kruiden toevoegen kan altijd.. Groeten van een marinekok!

Andrea

-  

Het wordt beiden Gebakken Marinier genoemd , en het origineel is idd met corned-beef. echter als de blikken boterhamworst tegen de datum aan zaten werden die gebruikt. Op Mariniers kazernes heet het overigens gewoon gebakken vlees ...

ook Ex Marinekok

-  

Ik ben het met de (oud) Marine koks eens, 'gebakken marinier' hoort als basis ingrediënt corned beef te hebben. Ik heb net als vele anderen bij de baas, het altijd zo opgediend gekregen, met uien en sambal erdoor. Heerlijk op de boterham. Ik zou graag eens met beide koks overleggen over wat andere recepten die beroemd waren bij de Marine. Wil jullie mij even mailen s.v.p? chevy1962@hotmail.nl Bij voorbaat dank.

Chevy

-  

Leuk om die oude recepten weer eens te bereiden en te zien als oud marine kok was ik blij verrast dat het Indonesische kookboek ook op het web staat. Maar zie geen rempengballen staan hahaha wie heeft het recept nog?

Danny

-  

Nou de rijsttafel op woensdag was ik ook erg lekke. Hoe is dit recept?

hans

-  

W.Leenders oudgediende km.

In Nieuw Guinea kregen wij aan boord vele dagen ge

-  

wij werden in die tijd er veelvuldig op getrakteerd, vaak 's ochtends en 's avond als bij gerecht bij de broodmaaltijd.

Henk Swiers

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Boterhamworst aan 1 stuk, (de hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen.)
    1 Ui
    Kerrypoeder
    Sambal
    Boter ( margarine)

Deel dit recept