ZeelandNet

Zeeland Culinair

gebakken aubergine met kaas

een specialiteit uit het zuiden van italie

Inzender avantage
Keuken Italiaans
Type Bijgerecht, Vegetarisch, Zomer
Waardeer dit gerecht!
(5 stemmen)

Bereidingswijze

1. was de aubergines, snij ze in plakken van 1cm, bestrooi met zout en laat ze ongeveer een uur uitlekken.
2. bereid de tom.saus: bak de ui in 5-8 min, roer de knoflook en de tomaten er door heen, breng op smaak met zout en peper. voeg de basilicum toe. kook de saus 30 min en pureer hem daarna.
3. dep de plakken aubergine droog en wentel ze door de bloem. bak de plakken aubergine in olie gaar aan beide kanten.
4. verwarm de oven voor op 180gr, vet een grote, platte schotel in en leg er een laagje tomatensaus in, daarop een laag aubergine, strooi hier hier parmezaanse kaas over, breng op smaak met zout en peper, en dek het geheel af met een laagje mozzarella. schep hier weer wat tomatensaus overheen en herhaal tot alle ingrediƫnten op zijn. eindig met tomatensaus en parmezaanse kaas, schenk er een beetje olijfolie over en bak 45 minuten.

Variaties / Tips voor het opdienen

lekker als groentegerecht bij kalfsvlees!

5 reacties

parmezaanse kaas en mozzarella zijn gemaakt met stremsel = dus niet vegetarisch!

angie

-  

Tuurlijk is dit vegetarisch! Niet veganistisch, want een veganist eet ook geen (bij) producten van dieren (zoals eieren, kaas, melk ed.) Een veganist zal ook geen leer of huiden van dieren dragen. Even googelen en je leerst er meer over Angie

vegi girl

-  

Dat hangt er van af, als het dierlijk stremsel is in de kaas, is het niet vegetarisch, helaas.

Math

-  

frank

was het nou lekker?

-  

Paul

Jezus Christus, wat is dit ??? Als dit vegetarisch

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 kg aubergines, bloem, olie, 35gr versgeraspte parmezaanse kaas, 400 g mozzarella, dun gesneden, zout, versgemalen peper,
    voor de tomatensaus: 4 el olijfolie, 1 ui fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, 500g verse tomaten of uit blik, zout, peper, paar blaadjes verse basilicum

Deel dit recept