ZeelandNet

Zeeland Culinair

Farfalle

Heerlijk makkelijk en goedkoop recept. Ook zeer geschikt voor kinderen. Voor 4 personen

Inzender Alkien
Keuken Italiaans
Type Hoofdgerecht, Pasta, Snel
Waardeer dit gerecht!
(25 stemmen)

Bereidingswijze



Bereiding
Het spek met de rauwe Farfalle in een pan doen. De worst in blokjes snijden, de uien schillen en in ringen snijden. Worst, uien en tomatenpuree eveneens in de pan doen. De tomaten in stukjes snijden en met het paprika en de zout op de uien leggen.Gewoon het restvocht vanuit het blikje erbij doen. Het geheel met het water overgieten, deksel op de pan en aan de kook brengen. Zodra het water kookt het vuur temperen en het gerecht zonder roeren ongeveer 35 minuten zachtjes door laten koken. Tenslotte het geheel luchtig dooreen mengen, op smaak brengen.
Lekker makkelijk, en kinderen zijn er dol op..maar volwassenen ook hoor.

Variaties / Tips voor het opdienen

Zeer makkelijk, Heel goedkoop en geschikt voor iedereen. Serveer met Koele salade of gewoon zo als het is, zo doen wij het ook. Vult goed namelijk.

8 reacties

Sorry, maar deze recept is echt geen Italiaanse recept! alles in een pan doen?? dat bestaat niet in de Italiaanse keuken een beter omschrijving is: eigen recept

Fabio

-  

Italianen zouden hiervan gruwen. Het heeft ook nog eens geen voedingswaarde, al dat vlees en geen enkel vers ingrediënt. Zal inderdaad wel 'goed vullen'â?¦ Probeer de saus eens (apart!) zonder de worst en met deels verse, deels blik-tomaten, en b.v. een stuk van een rood paprikaatje er doorheen. Als je een stukje oude kaas over hebt, kun je dat met de saus mee laten koken. Kruiden met verse peper en selderiezout. Met een volkoren pasta erbij en een salade of een simpele groente, b.v. broccoli, is dit een volwaardige maaltijd. E presto, la pasta pomodoro!

Tiny

-  

Gerookt spek en boterhamworst, 35 min. mee laten koken?? zal niet veel smaak aan zitten denk ik. Waarom geen verse ingredienten gebruike, veel meer smaak en vel gezonder. en dan ipv halve thee-lepel zout, geen of slechts naar smaak toevoegen

Ko

-  

Lijkt mij niet lekker,zowizo al niet met boterhamworst,klinkt niet smakelijk.Sorry

Carolien

-  

Carbonara variant ( met room ) en ipv boterhamworst uitgebakken spekjes smaak veel lekkerder dan met tomatenpuree!!!!!

Maria Corleóne

-  

Carbonara variant ( met room ) en ipv boterhamworst uitgebakken spekjes smaak veel lekkerder dan met tomatenpuree!!!!!

Maria Corleóne

-  

Emma

Fijn dat jij het wel lekker vind Alkien. Geniet er

-  

Milly

Het ziet er uit alsof het al eens gegeten is...

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten


  • Ingrediënten
    250 gr. gerookte spekjes
    1 zak Farfalle (vlindermacaroni)
    1blik boterhamworst ca. 400 gr.
    1 groot blik tomatenpuree
    500 gr. uien
    1 blik gepelde tomaten
    1 theel. paprikapoeder
    1/2 theel. zout
    1 liter water

Deel dit recept