Chinese loempia
Bij het maken van een loempia is het belangrijk dat de vulling eerst even wordt aangebakken, waardoor de groente slinkt en het volume afneemt. Laat het vocht na het bakken goed uitlekken, dan blijven ze stevig.Serveeer bij de Chinese loempia chilisaus of sambal.
Inzender | kookse.tv |
---|---|
Keuken | Oosters |
Type | Bijgerecht |
Bereidingswijze
1.
Ontdooi de pangsitvellen.
2.
Vries de kipfilet even in en snijd dunne reepjes van het vlees.
3.
Was de taugé, spoel de bamboescheuten af met water en laat ze uitlekken.
Snijd de bosui klein en de kool en bamboescheuten in flinterdunne reepjes.
4.
Verhit de wok, doe de olie erin en bak de kip even aan. Doe er na twee minuten de kool bij en bak die ook twee minuten mee.
5.
Doe de bosui, peper, zout, sambal, ketjap en bamboescheuten in de wok. Bak dit even.
6.
Tot slot gaat de taugé in de wok en wordt even meegebakken.
7.
Leg een pangsitvel met de punt naar boven. Maak de randen vochtig met water. Schep er twee eetlepels vulling op, vouw de onderste punt naar binnen. Vouw links en rechts naar elkaar toe en rol ze op. Maak de punten en randen nog even vochtig.
8.
Frituur de loempia´s op 190ºC en draai ze na 4 minuten even om.
11 reacties
goedemiddag even een vraagje waar haal ik in vlissingen pangsitvellen en de verhoudingen hoeveel taugé e.d. heb ik nodig voor 4 loempia´s b.v. lijkt mij heerlijk om zelf te maken
ìk zie kijk niet goed staat erbij de verhoudingen sorry hoor, maar dan een vraagje waar is een toko in vlissingen woon er n.l. nog niet zo lang
Er zit in de hobeinstraat een toko die de pangsit vellen verkoopt.
is er op schouwenduiveland ook een adres, waar ze die pangsit vellen verkopen? bedankt voor de moeite.
diet receept is over genomen dur zaaj kanet faan fabriekant
u kunrt de pangsit vellen ook zelf maken bloem ei en water en vrij dun houden
kun je ook filodeeg gebruiken
Waar kan ik in Zeeuwsch-Vlaanderen een toko vinden die dat heeft? Filovellen heb ik ook geprobeerd, de laatste keer dat ik ze kocht waren ze al uitgedroogd bij aankoop. Tegenwoordig maak ik zelf maar velletjes, die voldoen redelijk.
ooud recept. reuzel uien knoflook wittikool tauge reepjeskip.loempia baslag zoals boven genoemd.de reuzel ontvellen klein snijden.en bakken in een wadjang.als dit is uit gebakken de reuzel passeren.nu gaan we de vulling bereiden.naar smaaktoevoegen sambal en ketjab beetje zout nahet af bakken het geheel in een vergiet uit laten lekken enafkoelen
Lekkel, loempia, jammie, jammie.
Toko Mampir in Vlissingen , pangsitvellen zijn kleine vierkanten vellen ,loempiavellen zijn groter!