ZeelandNet

Zeeland Culinair

Chinese kool met gember en feta.

Wokrecept.

Inzender rebe
Keuken Oosters
Type Hoofdgerecht, Vegetarisch, Budget
Waardeer dit gerecht!
(3 stemmen)

Bereidingswijze

Snij de kool in plakken,wassen,goed uit laten lekken. Neem ca 15 gemberbolletjes en snijd ze fijn.
Snij ca 250 gram Turkse feta in kleine blokjes. Doe wat olie in de wokpan,voeg de kool eraan toe. Goed omroeren.Kool moet stevig blijven dus niet te lang wokken. Voeg de gembersnippers en sap toe.Roer alles goed om.Voeg dan een eetlepel kerriepoeder toe. Goed omroeren. Op het laatst de feta toevoegen,omroeren totdat de feta bijna smelt.
Haal de pan van het vuur en doe de kool in een ronde stalen ring of porseleinen bakje.

Variaties / Tips voor het opdienen

Schep met een lepel de achtergebleven saus om de kool.
Lekker met een glaasje rode wijn.

2 reacties

feta is gemaakt van stremsel dus dit gerecht is niet vegetarisch!

1234

-  

Wat een heerlijke, verrassende, combinatie. Heb alleen 4 i.p.v. 15 gemberbolletjes genomen. , Lekkenr met gekookte aardappeltjes.

Miep

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Chinese kool ( 3 stuks),Potje gemberbolletjes op sap. Feta kaas. Kerriepoeder.

Deel dit recept