Chili Con Carne eenpansgerecht
Lekker snel en superlekker
Inzender | Xavieradonna |
---|---|
Keuken | Wereldkeuken |
Type | Hoofdgerecht, Overig, Snel |
Bereidingswijze
braad het gehakt korrelig
snijdt de groente klein en doe die bovenop het gebraden gehakt.
Laat een klein half uurtje zachtjes sudderen met wat paprikapoeder en zout erop
laat bruine bonen uitlekken
Doe bij de groente en het gehakt een halve liter water, de bouillontablet en het blikje tomatenpuree.
Een half uurtje laten pruttelen.
Doe er de bruine bonen bij en laat alles heet worden. Sambal toevoegen naar smaak.
Maak van bloem en water een papje en bindt het geheel tot een dikke brij.
Serveer er brood of droge rijst bij.
Variaties / Tips voor het opdienen
Je kunt er een lekkere frisse sallade bij doen.
Als je dit een dag voor consumptie klaar maakt is het nog lekkerder.
4 reacties
origineel recept is eigenlijk met dark red kidney beans (uit blik), maar de combinatie 50/50 met bruine bonen maakt het nog lekkerder ...
Soms moet je durven variéren. Dit is echt zo'n recept waarvan de hele pan achter elkaar leeg gaat.
Lekker chilipoeder erbij
Beetje voor beetje toevoegen dat bloemmengsel