ZeelandNet

Zeeland Culinair

BRIOCHE

een heerlijk "cake"brood lekker bij de koffie of bij het ontbijt

Inzender ingrid
Keuken Frans
Type Bijgerecht, Brood
Waardeer dit gerecht!
(25 stemmen)

Bereidingswijze

Neem een flinke kom en doe de gist oplossen in de lauw gemaakte melk. voeg daarna de eieren, bloem, suiker en het zout toe, snij de koude boter in kleine stukje en voeg ze langzaam terwijl u kneedt toe. Kan ook in de keukenmachine met een deeghaak, als het deeg niet meer kleeft dan is het goed gekneed.
bedek de kom met een theedoek en laat het deeg 3 a 4 uur rusten.Daarna kneed u het weer tot u het normale volume weer terug heeft. Weer een uur laten rusten.Ondertussen vet u een brioche of tulbandvorm in. Kneed het dee weer goed door en maak er een bol van en leg deze in de ingevette vorm.
laat het deeg weer rusten tot het deeg verdubbeld van volume is.
eventueel lichtjes bestrijken met losgeklopt ei.
Eindelijk mag hij de voorverwarmde oven in!!
Bak hem op 200 graden , ongeveer 30 minuten.
het resultaat en het wachten word beloont; een heerlijke brioche!!
Veel plezier met het maken van deze brioche.

Variaties / Tips voor het opdienen

Als cake bij de koffie of gewoon bij de broodmaaltijd.
Mmmm heerlijk met een likje boter of poedersuiker.

14 reacties

Dit recept ga ik binnenkort bakken lijkt mij erg lekker.

Erna

-  

Ik heb al verschilende brioche recepten geprobeerd maar dit nog ga zeker proberen

Ad

-  

heerlijk brioche! ga ik zeker bakken.

christel

-  

Hoi Ingrid, het ziet er goed uit alleen mis ik de hoeveelheden die je hebt gebruikt........

Jans

-  

Oeps foutje van mij, het staat aan de zijkant.

Jans

-  

Ik heb 'm gisteren meteen gemaakt maar heb het idee dat een zakje vanillesuiker wonderen doet. Ik vind de smaak een beetje "laf'

Janneke

-  

Lijkt mij een heerlijk recept met de feestdagen in zicht. Ik denk dat ik honing gebruik als zoetstof.

Riet

-  

ga het maken , lekker

yvonne

-  

Ik ga het eten hihi

Lieke

-  

Frans en Ingrid?? Vast een heerlijk recept. Ga ik eens proberen als ik héél véél tijd heb, mmmm

Anneke

-  

Hij gaat zo de oven in....ben benieuwd

Jose

-  

1

John

-  

1

John

-  

Paul

Wat de hel is dit ??? Een fossiele mammoetkeutel ?

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 20 gram gist
    1 dl melk
    6 grote eieren
    500 gram witte bloem
    60 gram suiker of 3 eetl. honing
    1 zakje vanille suiker
    1 theel. zout
    160 gram liefst roomboter(ongezouten)

Deel dit recept