ZeelandNet

Zeeland Culinair

bevelandse herdersschotel met een turks toontje

Een gezonde lichtverteerbare mediterrane schotel , die de smaak van een zonovergoten vakantie aanwakkert .

Inzender sjaak.o
Keuken Wereldkeuken
Type Hoofdgerecht, Overig
Waardeer dit gerecht!
(3 stemmen)

Bereidingswijze

Aubergine en courgettes in plakjes,5 mm, snijden. Paprika in reepjes en ui en knoflook snipperen.
Vlees in dunne reepjes snijden a.la shoarma en met Turkse kruiden mengen. . De ui, paprika en knoflook aanfruiten in olijfolie.
In een diepe ovenschaal de bouillonblok met een glaswater in de magnetron oplossen.
De gesneden groente laag voor laag in de ovenschaal draperen met daartussen door de aangefruitte uien,knoflook en tomatenblokjes, die ik er met vocht en al bij doe. Het geheel bestrooien met de Turkse 7 kruiden peper en zout naar smaak. Dit een half uur in een oven op 220 gr. Ondertussen het vlees in een koekepan in de olijfolie even aanzetten, mag nog wat rood zijn. Als de piep van de oven vrolijk aangeeft dat de schotel gaar is , dan het vlees erop schikken en het geheel 10 minuten onder de hete grill plaatsen en direkt opdienen.

Variaties / Tips voor het opdienen

Opdienen met rijst, bulgur of doop in het onweerstaanbare kookvocht vers turks brood ..

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 2 courgettes-2, dunne, aubergines - 1 rode paprika- 1 ui 1a 2 teentjes knoflook-blikje tomatenblokjes of verse tomaat-1 groente bouillonblok- 4-ons rundvlees,b.v rosbief - turkse 7 kruidenmelange.
    Alle ingredienten koop ik meestal in een Turkse Toko

Deel dit recept