ZeelandNet

Zeeland Culinair

Appelflappen

Vaak zijn appelflappen een dankbare traktatie op bijvoorbeeld het werk. Deze appelflappen worden dan gehaald bij de bakker. Echter zonder veel moeite maak je zelf een prachtige appelflap, dus zonder kwaliteitsverschil. Dus mouwen opstropen en lekker aan de slag met het maken van de appelflappen. Je zult zien dat de appelflappen zo gemaakt hebt.

Inzender kookse.tv
Type , Zoet
Waardeer dit gerecht!
(15 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Warm de oven voor op 200ºC.
2.
Laat de lakjes bladerdeeg ontdooien.
3.
Doe de appel rozijnen krenten kaneel suiker en citroensap door elkaar, en leg dit op de bladerdeegplakjes. Vouw ze dubbel en druk de randen aan met een vork.
4.
Kwast de flappen in met het losgeklopte ei en strooi er wat suiker over.
5.
Bak de appelflap 20 minuten in de oven mooi bruin en gaar. Strooi er nog wat grove suiker over.

7 reacties

heerlijk ik maak ze zelf ook altijd zo. niet in de frietpan met oliebollendeeg.

verschuren resi

-  

sorry ik vergis me met appelbeignets!!!!

resi

-  

Milly

Echt een culinair hoogstandje! Zo weet ik er ook n

-  

Atie

Neem roomboterbladerdeeg, nog lekkerder.

-  

roel

wat een goed gerecht

-  

echt heerlijk

roel

-  

het is lekker voor mijn kinderen ben pas 16 en kan het maken echt makelijk en lekker

roelland

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • voor 2 appelflappen

    • 2 plakjes bladerdeeg
    • 1 keine appel (gesnipperd)
    • 1 theel. rozijnen
    • 1 theel. krenten
    • 2 theel. suiker
    • 1 losgeklopt ei
    • 1 theel. grove suiker
    • enkele druppels citroensap

Deel dit recept