ZeelandNet

Zeeland Culinair

Appelbol maken

Appelbollen zijn fantastisch, vooral als ze nog warm zijn. Prik een gaatje in het bladerdeeg om de lucht er uit te laten, anders is er een kans dat hij openscheurt. Voor de echte zoetekauwen kan er slagroom bij worden geserveerd. Gewoon naturel is de appelbol echter ook heerljk.

Inzender kookse.tv
Type , Zoet
Waardeer dit gerecht!
(74 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Schil de appels en boor het klokhuis eruit.
2.
Rol het bladerdeeg een stukje uit op een met bloem bestoven ondergrond.
3.
Plaats de appel op het bladerdeeg en vul de appel met een mengsel van suiker en kaneel of amandelspijs en een kers.
4.
Vouw het bladerdeeg om de appel met de punten naar elkaar toe en maak de randen vochtig met een beetje water.
5.
Plak de randen al wrijvend vast.
6.
Draai de appelbol om, prik een gaatje in het deeg en bestrooi de appelbol met suiker.
7.
Bak de appelbol 20 minuten af in de oven op 220ºC.

19 reacties

Ik heb deze gemaakt voor zaterdagavond bij de koffie/thee. Niet moeilijk te maken en echt lekker, zeker omdat ze nog warm te serveren zijn.

Marijke

-  

kootstra

lekker hoor renate schore

-  

Waarom doen die filmpjes het niet?

Marga.

-  

da tise foor kideren

cveta

-  

Heerlijk smaaken de appels

Rita

-  

Heerlijk smaaken de appels

Rita

-  

Welke Appels ??????

Johan

-  

Welk soort appels kun je hier het beste voor gebruiken?

Coby

-  

Welke appels ???? goudrenetten natuurlijk

Marleen

-  

ook Jonagold of elstar

margriet

-  

Ik doe dit al jaren en ook nog met n paar rozijntjes er in. En alleen met n goudrennet ! .Maar 30 minuutjes in de oven vind k nog lekkerder !!!

Gerda

-  

dit ga ik zeker met mn dochter maken . alleen jammer dat het filmpje het niet doet

hanny

-  

Film doet het nog steeds niet .

CORNEILA

-  

Vanaf de eerste keer dat ik het recept las, maak ik om de week appelbollen. Ze zijn goed van smaak, vooral als je ze vult met diverse vullingen. Als ze koud zijn, kan je ze ook vullen met kaneelroom. SUCCES

Ed

-  

Goudrenetten zijn smelt appels dat werkt niet zo goed beter is het om jonaholt of elstar te nemen

CORNEE

-  

super die appelbollen met elstar suiker en kaneel en een kers

frits

-  

Ik bak ze al jaren, maar liever jonagold maar geen goudrinet datzijn smelt appels, en ik

Riet

-  

kees

beetje boter met bruine suiker gemengd is ook heer

-  

Paul

Leer toch eens Nederlands, gvd. Goudrinet ? Jonaho

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 2 stuks

    • 2 plakjes bladerdeeg
    • 2 kleine appels
    • 1 eetl. suiker
    • kaneel

    Optioneel:
    • amandelspijs
    • 2 kersen uit een potje

Deel dit recept