ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gevonden recepten

Blader door 94 recepten , of verfijn uw selectie

  • Geitenkaas taartjes met peer

    Deze geitenkaastaart is ideaal als lunchgerecht, als "frans dessert" of als licht hoofdgerecht. Een heel veelzijdig recept dus. In de winter kun je...

  • Ossobuco

    Osso buco of ossobuco is een bekend italiaans (milanees) vleesgerecht. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels, dus niet al te goedkoop. De kalfschenkels...

  • Choucroute √† alsacienne Zuurkool op Franse wijze

    Choucroute is frans voor zuurkool. Het franse element is de wijn waarin de zuurkool gestoofd wordt. In dit recept wordt een riesling gebruikt. Je kunt...

  • Chocolade glaasjes

    Een heerlijk makkelijk nagerecht. Je kunt bijvoorbeeld een lange vinger in de chocolade dippen. Laat de chocolade op kamertemperatuur laat komen, anders...

  • Ceasar salade met rosbief en piccalilly

    Veel mensen denken dat de ceasarsalade vernoemd is naar julius caesar. Dit klopt niet: de restaurateur caesar cardini (een geboren mexicaan) heeft het recept...

  • Gebraden rosbief

    Je kunt dit recept voor gebraden rosbief bijna altijd maken. Je snijdt de kruiden, braadt het rundvlees vijf minuten aan en de rest gebeurt in de oven. Je...

  • Spritsen bakken

    Spritsen zijn luchtige, brosse koekjes met een vleugje vanille. De typische spritsvorm krijg je door het deeg in golvende bewegingen op de bakplaat te...

  • Antipasti van artisjok

    Restaurant segugio uit amsterdam maakt deze antipasti. Het is een soort italiaanse amuse. Dit gerecht is zoals echt italiaans eten moet zijn, met de pure...

  • Orecchiette met ragout van artisjok

    Van restaurant segugio uit amsterdam: een fantastisch pasta gerecht met artisjok. Orecchiette is schelpen pasta en daardoor ideaal om er een saus bij te...

  • Cordon bleu

    Het recept van de cordon bleu of schnitzel cordon bleu komt waarschijnlijk uit zwitserland of oostenrijk en dankt zijn naam aan de gelijknamige kookschool...

  • Pitabroodjes gevuld met pikant gehakt en taug√©

    Dit is een verschrikkelijk gemakkelijk en erg lekker recept met pitabroodjes en gehaktballetjes. Je kunt in plaats van de gehaktballetjes de pitabroodjes...

  • Boeuf bourguignon

    Boeuf bourguignon is een traditioneel frans recept. Het vlees wordt gestoofd in rode wijn en een boeket aan groenten, zoals wortelen en champignons. Vroeger...

  • Hazenrug met Oosterse spitskool en karamel wildsaus

    Een prachtig wildgerecht van restaurant jagersrust. De hazenrug wordt gecombineerd met oosterse spitskool en dat past perfect. Een heerlijk hoofdgerecht. In...

  • Roergebakken oosterse spitskool

    De spitskool wordt samen met rode paprika, kerriepoeder en komijn roergebakken. Samen vormen de kruiden en groenten een fantastisch vegetarisch gerecht....

  • Amandel frambozen gebak

    Dit gebakje maak je met amandelen en frambozenjam. Het is wat machtig, maar erg lekker, en je moet wat zondigen op zijn tijd, toch? Trek er ruim de tijd voor...






Selecteer criteria

Menugang

Ingredient

Keuken

Bereidingstijd

Aantalpersonen

Thema