ZeelandNet

Zeeland Culinair

Gevonden recepten

Blader door 22 recepten , of verfijn uw selectie

  • Pavlova met rood fruit

    Een gegarandeerde hit bij elk etentje. Het zachte, friszure fruit combineert heerlijk met slagroom de krokantzoete bodem, bros doordat de suiker de eiwitten...

  • Appelflappen

    Vaak zijn appelflappen een dankbare traktatie op bijvoorbeeld het werk. Deze appelflappen worden dan gehaald bij de bakker. Echter zonder veel moeite maak je...

  • Appelbol maken

    Appelbollen zijn fantastisch, vooral als ze nog warm zijn. Prik een gaatje in het bladerdeeg om de lucht er uit te laten, anders is er een kans dat hij...

  • Ossenstaartsoep

    De basis van ossenstaartsoep is de bouillon, deze wordt getrokken van ossenstaart. De ossenstaart heeft veel smaak, waardoor de bouillon erg krachtig is,...

  • Chinese loempia

    Bij het maken van een loempia is het belangrijk dat de vulling eerst even wordt aangebakken, waardoor de groente slinkt en het volume afneemt. Laat het vocht...

  • Zoutjes met blauw maanzaad

    Een leuke snack voor een feestje. Je kunt met de smaken van de zoutjes varieren door bijv. Amandelen in het deeg te drukken of maanzaadjes op de zoutjes...

  • Geitenkaas taartjes met peer

    Deze geitenkaastaart is ideaal als lunchgerecht, als "frans dessert" of als licht hoofdgerecht. Een heel veelzijdig recept dus. In de winter kun je...

  • Gebraden rosbief

    Je kunt dit recept voor gebraden rosbief bijna altijd maken. Je snijdt de kruiden, braadt het rundvlees vijf minuten aan en de rest gebeurt in de oven. Je...

  • Spritsen bakken

    Spritsen zijn luchtige, brosse koekjes met een vleugje vanille. De typische spritsvorm krijg je door het deeg in golvende bewegingen op de bakplaat te...

  • Antipasti van artisjok

    Restaurant segugio uit amsterdam maakt deze antipasti. Het is een soort italiaanse amuse. Dit gerecht is zoals echt italiaans eten moet zijn, met de pure...

  • Cordon bleu

    Het recept van de cordon bleu of schnitzel cordon bleu komt waarschijnlijk uit zwitserland of oostenrijk en dankt zijn naam aan de gelijknamige kookschool...

  • Amandel frambozen gebak

    Dit gebakje maak je met amandelen en frambozenjam. Het is wat machtig, maar erg lekker, en je moet wat zondigen op zijn tijd, toch? Trek er ruim de tijd voor...

  • Spinazie met ragout

    Een ovenrecept om de overgebleven aardappels te verwerken, welk gemakkelijk te maken is als je geen tijd heb om uitgebreid te koken

  • lasagna met veel groenten

    benodigdheden: 1 kg gehakt, 3 grote uien, 1 grote prei, 1 grote winterwortel 1 grote bleekselderij en 1 venkelknol. Kruiden oregano chilipoeder peper, zout,...

  • Koekjesdeeg ijs (bijna zoals ben & jerry's)

    Maak zelf een heerlijk zelfgemaakt toetje/tussndoortje. koekjesdeeg ijs is zo gemaakt en erg lekker,het is niet voor mensen die op dieet zijn.






Selecteer criteria

Menugang

Ingredient

Keuken

Bereidingstijd

Aantalpersonen

Thema