Zorgverzekering 2021

Communities

ZeelandNet

Zorgverzekering 2021

503 bezoekers 1 lid Log in

Zorgverzekering vergelijken

Op deze pagina lees je alles over de zorgverzekering 2021. 

Je kunt hier de zorgverzekering vergelijken.

Let op: je hebt alleen vandaag nog om van zorgverzekering te wisselen. Dit kan tot uiterlijk 31 december 23.59 uur. Je oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd. 

Basisverzekering in 2021

De basisverzekering is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd. Je kiest zelf bij welke zorgverzekeraar je de basisverzekering afsluit. Let op; de basisverzekering dekt bij iedere verzekeraar hetzelfde. De overheid bepaalt wat er wordt vergoed vanuit het basispakket. Alleen vraagt iedere zorgverzekeraar hiervoor een andere premie. De zorgverzekering voor 2021 vergelijken is daarom erg verstandig. Zo betaal je nooit teveel premie. 
      
Er zijn verschillende typen basisverzekeringen. Dit zijn de online budget polis, natura polis, combinatie polis en restitutiepolis. We leggen deze dekkingen hieronder uit.

Budget polis;

De budget polis is zoals de naam al zegt de goedkoopste polis. Je regelt bij deze polis vaak zelf alles online via de app van de verzekeraar. De budget polis is een natura polis, waar de zorg wordt vergoed zodra je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Er is een beperkt aantal zorgverleners gecontracteerd.

Natura polis;

De meeste mensen kiezen voor een naturapolis. Bij een naturapolis kun je naar veel zorgverleners toe. De rekening wordt dan voor je betaald. Ga je naar een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan wordt de rekening deels of niet vergoed.

Combinatie polis;

Bij een combinatie polis regelt de zorgverlener de kosten met de verzekeraar. Moet je toch een deel zelf betalen, dan ontvang je hiervoor achteraf een rekening. Je kunt bij de combinatiepolis terecht bij iedere zorgverlener.

Restitutie polis;

Bij een restitutie polis heb je vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat jij zelf bepaalt naar welke zorgverlener gaat. Je betaalt de rekening eerst zelf en declareert deze bij de verzekeraar. Zij betalen dit bedrag terug aan jou. Voor deze basisverzekering betaal je de hoogste premie.

Aanvullende zorgverzekering 2021

Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht. Je kiest deze aanvullende zorgverzekering 2021 alleen als je verwacht extra zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld indien je moet herstellen van een blessure, een vulling moet laten vervangen bij de tandarts of een kindje op komst hebt. Iedere verzekeraar biedt aanvullende dekkingen. Door deze te vergelijken kom je erachter welke het beste bij jouw wensen aansluit. Zo kun je kiezen voor 6 of 24 fysiotherapiebehandelingen, of juist voor een vergoeding van een ziekenhuisbevalling. Jij kiest wat jij nodig hebt. Maar let op, hoe meer je kiest hoe hoger de premie.

Tandartsverzekering 2021
Ook een tandartsverzekering is niet verplicht. Veel Nederlanders kiezen wel voor een tandartsverzekering, omdat tandartskosten vaak fors zijn. Voor een paar euro per maand heb je al een tandartsverzekering. Indien je niet weet welke kosten je kunt verwachten, kun je ook bij de tandarts een offerte opvragen. 


Eigen risico zorgverzekering in 2021
Het standaard eigen risico voor de zorgverzekering in 2021 is 385 euro per persoon. Dit bedrag betaal je eerst zelf. Pas zodra dit bedrag op is, betaalt de verzekeraar jouw zorgkosten. Voor kinderen betaal je geen eigen risico. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen. Dit kan in stappen van 100 euro, tot een maximum van 885 euro. In ruil hiervoor ontvang je korting op de premie. Deze korting kan oplopen tot zo'n 25 euro per maand.   

Zorgverzekering voor kinderen

De zorgverzekering is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Heb je een kind, dan schrijf je deze bij op de zorgverzekering van een van de ouders.

Zorgverzekering 2021 vergelijken
Voordat je een zorgverzekering afsluit is het verstandig om de zorgverzekering 2021 te vergelijken. Door via de filters aan te geven wat jouw wensen zijn, kom je er snel achter welke zorgverzekering in 2021 bij jouw wensen aansluit. Veel Nederlanders hebben de gewoonte om zich extra te verzekeren. Maar dat is vaak zonde van het geld. Kies daarom alleen datgene wat je echt denkt nodig te hebben.

Zorgverzekering 2021 afsluiten
Weet je al welke zorgverzekering jij nodig hebt in 2021? Dan kun je deze simpel en snel afsluiten via de link bovenaan dit bericht. Dit kost je maar een paar minuten. Doe je dit voor 1 januari, dan wordt jouw oude zorgverzekering automatisch opgezegd. Weet je nog niet precies welke zorgverzekering 2021 je wilt? Dan kun je ook zelf jouw oude polis opzeggen voor 1 januari en een nieuwe aanvragen voor 1 februari. Je bent dan met terugwerkende kracht verzekerd.

Goedkoopste zorgverzekering 2021
Voor veel mensen is de premie van de zorgverzekering 2021 de meest belangrijke factor om over te stappen van verzekeraar. De goedkoopste zorgverzekering van 2021 vinden is gelukkig heel eenvoudig. Zodra je een vergelijking maakt en jouw wensen kenbaar maakt, berekent de tool automatisch de premies. De goedkoopste zorgverzekering 2021 staat altijd bovenaan. De dekking is echter ook van belang. Controleer deze daarom altijd voordat je automatische de goedkoopste kiest. Een goedkope zorgverzekering is fijn, maar als deze uiteindelijk een stuk minder dekking biedt, ben je alsnog duur uit.

Start nu met jouw zorgverzekering vergelijken!

Nieuws

Omhoog