Kapelle D1

Communities

ZeelandNet

Kapelle D1

Welkom op de community Kapelle D1!

49.236 bezoekers 18 leden Log in

Groepsfoto

 

Even de aandacht op ........

Geef kinderen hun spel terug

De campagne richt zich op de overdreven bemoeizucht van (veelal) ouders langs de lijn. Ouders vragen veel van hun kinderen. Ze moeten niet alleen goed zijn op school, maar ook uitblinken op sportief gebied. En dat hoor je. Langs de lijn en op de tribune. Veel ouders moedigen hun kinderen luidkeels aan. Gesteund door het fanatisme van de trainer of coach. Daarbij zijn ze niet zelden zó fanatiek, dat het lijkt alsof ze het spel helemaal willen overnemen, over de hoofden van de kinderen heen. Terwijl het toch gaat om hún spelplezier en lichaamsbeweging.
Voor dit groeiende maatschappelijke probleem vraagt SIRE aandacht van ouders, opvoeders, trainers en coaches. Het doel is ze bewust te maken van hun gedrag. En ze te laten zien welke impact het heeft op de kinderen. De uitingen van de campagne worden steeds afgesloten met de aansporing: ?Geef kinderen hun spel terug.? www.geefkinderenhunspelterug.nl
Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan negen op de tien ouders (91%) zich in meer of mindere mate te ergeren aan het gedrag van andere ouders langs de sportvelden. We hebben het dan over het opjutten van kinderen, vloeken en schelden, het wijzen van de scheidsrechter op een verkeerde beslissing en het adviseren van de teamleiding.

Geconstateerd mag worden dat dit een maatschappelijk verschijnsel is geworden dat zich steeds vaker manifesteert. Van kinderen wordt, zeker in sportief opzicht, vaak het uiterste gevraagd, terwijl die kinderen gewoon een leuke wedstrijd (een spel) willen spelen. Uiteraard kunnen prestaties een rol spelen, maar het lijkt er vaak op alsof de ouders zélf de wedstrijd spelen, in plaats van hun kinderen. En kinderen hebben daar last van.

Met deze campagne hopen we ouders erop te wijzen dat dit overdreven sturende gedrag niet normaal is en dat het ten koste gaat van het spelplezier van het kind. Terwijl dat spelplezier juist zo belangrijk is voor de gunstige effecten van sport op hun emotionele en fysieke ontwikkeling.

Daarom: ?Geef kinderen hun spel terug!?


 

afgelast ?

 

Nosteletekst.nl  omroepzeelandteletekst

Kies deze link om te kijken naar het laatste voetbalnieuws en om te kijken welke wedstrijden zijn afgelast. Kies voor afgelaste wedstrijden pagina 603 (nos), 602 (omroepzeeland)

Nieuws

Gelukkig hebben wij Armando..........

gelukkig hebben wij Armando..........

http://www.myvideo.nl/watch/3185041  

 

zooo die zijn goed bezig met een bal..............

http://www.myvideo.nl/watch/3405202

 

Poll

Vorige keer tegen DOSKO 3-2 verloren,

  • Nu gaan we winnen 60%
  • We verliezen weer 0%
  • Deze keer spelen we gelijk 40%

5 stemmen

Deze poll is inmiddels gesloten, er kan niet meer op gestemd worden.

Logo vvKapelle

Logo van vvKapelle

Sportpark: Sportpark Het Groene Woud
Adres: Vroonlandseweg 53
Postcode: 4421BW
Plaats: KAPELLE
Telefoon: 0113-342247

vvkapelle .nl

 

Omhoog