voorthuus

Communities

ZeelandNet

voorthuus

243 bezoekers 1 lid Log in

Fotoalbum

Welkom op deze community van Voorthuus

Voorthuus : De leukste spullen voor in en om het huis

Ik heb als hobby vogeltaarten maken voor de winterperiode. Aangezien ik ze niet allemaal zelf kan bewaren bied ik ze via deze site te koop aan. Het staat superleuk op de wintertafel buiten! 
Ook is het een orgineel cadeau om te geven of om te krijgen.
u kunt reageren/ bestellen via de e-mail.

Let op taarten kunnen iets afwijken van de foto wat betreft kleur

Nieuws

Vogels voeren in de tuin

Wat is goed voer?
Vogels zijn van nature op zoek naar een gevarieerd menu. Ze leven nooit alleen van het voer dat je aanbiedt.
In het voorjaar en de zomer hebben vogels dierlijke eiwitten zoals insekten, meelwormen en rupsen. In de herfst en winter zijn produkten met vet goes omdat deze energie geven. Bijvoeren kan het hele jaar zoals fruit, pinda,s vetbollen en rozijn. Het kost in de winter veel energie om het lichaamsgewicht op 40 graden te houden. in een koude nacht verliezen kleinere vogels soms 10% van hun gewicht.
wat wel:
speciaal vogelvoer voor tuinvogels
fruit
ongebrande (en ongezouten pinda’s)
vet produkten
brood kruimels maar niet te veel want is te zout

wat niet
geen produkten met zout
geen melk
geen vetbollen of pinda’s in netjes
geen boter of margarine
geen gekookte etens resten 

Mussen, vinken
dit zijn echte zaadeters, met een forse snavel om zaden en pitten te kraken. Voer ze strooivoer , allerlei granen, mais, zonnebloempitten vetbollen en pinda’s. Ze eten het liefst op de grond of op voedertafel
Roodborst, winterkoning en heggemus
Met hun dunne snavel zijn ze blij met meelwormen of insectenmix. Ook een fijn zadmengsel, ongekookte havermout of broodkruimels. Leg het voer op beschutte plekje op de grond. geef ze niet te veel in een keer. ze rommelen een paar keer per dag door de tuin op zoek naar voedsel.

Mezen
pimpel en koolmees zitten vrijwel in elke tuin ze houden erg van vogelpindakaas en zonnebloempitten of een voerhuisje . Het zijn echt acrobaten dus hang eten in bomen of aan schutting.

lijsterachtige
Merel, zanglijster, en spreeuwen eten graag halve appels of peren en krenten of rozijnen. Maar ze lusten ook vetbollen of strooivoer. Ze zijn zeker niet kieskeurig. Ze kunnen wel erg competitief zijn zet dus op meerdere plekken voer in de tuin. 

Omhoog