Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Communities

Veelgestelde vragen

Algemeen

 1. Wie kan een community maken?

  Iedereen kan een community maken! Het enige wat je nodig hebt is een Zeelandnet of gast profiel. Ook als je lid wilt worden van een community heb je een profiel nodig.

 2. Hoe kan ik mijn community verwijderen?

  Wacht even... Weet u zeker dat u uw community wilt verwijderen?
  U bent dan alles kwijt: berichten, vormgeving, foto's en alle dingen die u ooit heeft gepubliceerd. Bij de instellingen pagina vindt u de link om een community op te heffen. Je moet hiervoor wel eerst opnieuw inloggen en we zouden graag willen weten waarom je de community opheft.

 3. Kan ik mijn community overdragen aan iemand anders?

  Ja, dat kan. Stuur hiervoor een mailtje naar de [email protected] en vermeldt hierin om welke community het gaat en wie de nieuwe eigenaar moet worden.

 4. Ik heb vragen of klachten over de inhoud van de community

  Als je een vraag of een klacht hebt over een community, stuur dan een e-mail sturen naar de webmaster. Stuur ook even het adres van de community in kwestie mee.

Instellingen

 1. Waarom zie ik geen widgets op mijn homepage?

  Kijk bij het onderdeel 'Indeling van uw homepage' welke items er staan. Bij het onderdeel 'beschikbare widgets' kun je desgewenst widgets of blokjes terug naar boven slepen in het overzicht.

 2. Hoe kan ik onderdelen aan,- of uitzetten?

  Elke community heeft standaard een aantal vaste onderdelen. Dit zijn bijvoorbeeld een gastenboek, forum of een foto-album. Wil je geen gebruik maken van deze onderdelen; zet ze bij hoofdstuk 'Onderdelen' aan of uit. Als je ze uitzet, staan ze niet meer op je voorpagina. Je kunt ze uiteraard altijd weer aanzetten.

 3. Kan ik onderdelen zo isntellen dat alleen leden hierbij kunnen?

  Ja, dat kan. Bij het hoofdstuk 'onderdelen' kun je een onderdeel alleen toegankelijk maken voor de leden van je community. Andere bezoekers kunnen het onderdeel dan niet zien. Ook kun je pagina's via de rubriek 'Paginabeheer' zo instellen dat alleen community leden de pagina kunnen bezoeken. Ze moeten hiervoor wel eerst inloggen.

 4. Hoe pas ik de volgorde van de blokjes op mijn voorpagina aan?

  Bij het onderdeel 'Indeling van uw homepage' zie je het overzicht van de blokjes op je voorpagina. Met je muis kun je ze van links naar rechts en naar boven of onder slepen zodat ze netjes op volgorde staan.

Schrijven

 1. Hoe voeg ik een plaatje toe op een pagina of bericht?

  Open een nieuwe pagina of blokje via het linkje 'Nieuw'. Klik bovenin het beheerschermpje op de knop 'Afbeelding invoegen'.

  In het volgende scherm kun je op 2 manieren een plaatje invoegen.

  button afbeelding invoegen

  Vul bij de Bron, het URL van het plaatje wat al online staat bijvoorbeeld: http://www.zeelandnet.nl/assets/img/2014/zeelandnetlogo.png.

  Klik op het vergrootglaasje bij de bron en het bestandsbeheer menu opent. Hier kun je een plaatje wat al op je computer staat selecteren en invoegen.

  Modal afbeelding invoegen/bewerken

  Je kunt het plaatje een omschrijving meegeven en de afmetingen eventueel aanpassen.

 2. Hoe voeg ik een Youtube filmpje toe op een pagina?

  Open een nieuwe pagina of blokje via het linkje 'Nieuw'. Klik boven in het beheerschermpje op de knop 'Video invoegen'. Zet bij de 'Bron' de locatie van het Youtube filmpje. Je kunt deze bron via youtube opvragen.

  button youtube video invoegen

  Klik bij Youtube op het icoontje 'Delen'. Kopieer het URL en plak dit bij de bron in je beheermenu. Druk vervolgens op 'Opslaan'.

  Youtube video url delen
 3. Wat is een categorie en hoe werkt het

  Je kunt een handig overzicht maken van pagina's door ze in de delen in categorieën. Deze categorieën vind je vervolgens terug in je navigatie overzicht. Je zet de categorie bij het plaatsen van een nieuw bericht. Nieuwe pagina's kun je vervolgens toevoegen aan een bestaande categorie.

  Kies een categorie bij een nieuwe pagina

  Bij de instellingen vind je de rubriek 'categorieën'. Hier kun je je verschillende categorieën, bewerken en verwijderen. Ook kun je hier zien hoeveel pagina's je categorie heeft.

  Categorieën bewerken
 4. Hoe wijzig of verwijder ik een pagina of blokje?

  Rechtsonder elke pagina vind je een knopje. Als je hier op klikt kun je de pagina bewerken of verwijderen. Hetzelfde knopje zit rechtsboven een blokje.

Vormgeving

 1. Hoe voeg ik een omslagfoto toe?

  Bovenaan elke community staat standaard de omslagfoto. Klik op het fototoestel icoontje linksboven om je eigen plaatje toe te voegen. Je eigen omslagfoto moet hiervoor op je eigen computer staan.

  omslagfoto aanpassen
  • Met het + icoontje kun je de foto vergroten
  • Met het - icoontje kun je de foto kleiner maken
  • Met de groene diskette sla je de foto op.
  • Met het rode kruisje annuleer je het plaatsen.
 2. Hoe kan ik de titel van mijn community aanpassen?

  Je kunt makkelijk de titel en beschrijving van je community aanpassen. Klik hiervoor op het radertje rechts, en kies voor 'vormgeving aanpassen'.

  Titel aanpassen
  Vormgeefpanel omslag

  In het menu 'vormgeving' wat nu links verschijnt zie je bovenaan de huidige titel en omschrijving van je community. Je kunt hier ook de kleur en het lettertype aanpassen.

 3. Hoe kan ik de kleuren van mijn community aanpassen?
  kleuren aanpassen

  Er zijn 2 manieren om de kleuren van je community aan te passen.

  Je kunt kiezen voor één van de standaard kleurcombinaties. Zo geef je je community in één keer een standaard thema.

  Klik hiervoor op het radertje rechts, en kies voor 'vormgeving aanpassen'. In het menu wat links verschijnt scroll je iets naar beneden en klik je op 'Kleurcombinaties bekijken'. Hier kies je één van de standaard thema's. Klik vervolgens op 'Gebruiken' om de kleuren op te slaan.

  Zelf kleuren kiezen

  Je kunt ook per onderdeeltje een kleurtje instellen. Klik op bv. Op achtergrondkleur om je achtergrond een ander kleurtje te geven. Klik op 'achtergrondplaatje' om je achtergrond van je community aan te passen.

  Als je alle onderdeeltjes een kleurtje hebt gegeven klik je op 'opslaan', rechtsboven in het menu, om de veranderingen op te slaan.

Als u een community tegenkomt die in strijd is met de community regels, dan kunt u een e-mail sturen naar de webmaster. Stuur ook even het adres van de community in kwestie mee. Heeft u vragen of opmerkingen? Mail de webmaster