Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.959 bezoekers 59 leden Log in

Outlook Express 12, een bericht doorsturen


Een bericht doorsturen

Een andere handeling die u wellicht met een ontvangen bericht zult willen doen, is het doorsturen van het bericht aan iemand anders. Outlook Express heeft ook voor doorsturen een ingebouwde functie, die sterk lijkt op het beantwoorden van een bericht. Ook nu wordt de tekst van het oorspronkelijke bericht automatisch overgenomen in het nieuwe bericht.

Hoe doe ik dat?

Selecteer (of open) in de berichtenlijst van Postvak IN een bericht dat u wilt doorsturen > klik op ?DOORSTUREN? >

U ziet nu een nieuw bericht, met in de titelbalk het onderwerp van het oorspronkelijke bericht, voorafgegaan door de letters Fw:.

Dit betekent forward of doorsturen in het Engels. Zo is het voor de ontvanger van uw bericht direct duidelijk dat het een doorgestuurd bericht is.

Vul in het invoerveld Aan: het e-mailadres of adressen in van de personen aan wie u het bericht wilt doorsturen. Vul eventueel de velden BCC: in (zie andere ?les?)

Wat u ook nog kunt doen...

(Bijvoorbeeld stiekem een beetje pronken met andermans veren ;-)  ):

In het veld Onderwerp kunt u eventueel de tekst Fw: 'oorspronkelijk onderwerp' wijzigen, zodat niemand meer ziet dat het een doorgestuurd bericht is!

Haal de letters als u dat wilt gewoon weg (met de backspace toets). 

Klik nu bovenaan de brief. De cursor (het knipperende streepje) staat nu bovenaan in het bericht.

U kunt hier een boodschap typen aan de ontvanger, bijvoorbeeld om aan te geven waarom u het bericht hebt doorgestuurd.  

Een paar regels lager staat ook nu:
----- Oorspronkelijk bericht -----, met daaronder de berichtkop van het oorspronkelijke bericht en een paar regels lager de tekst van het oorspronkelijke bericht.

Wederom: als u liever wilt dat niemand meer ziet dat het een doorgestuurd bericht is: Haal de letters van die tekst als gewoon weg. Als het bericht klaar is, klikt u op verzenden en wordt de e-mail op de normale manier verzonden.

Succes ermee!