Eenvoudig werken met de pc

Communities

ZeelandNet

Eenvoudig werken met de pc

Welkom op de community Eenvoudig werken met de pc!

176.959 bezoekers 59 leden Log in

Outlook Express 7, Gelijk beantwoorden


Outlook Express 7,

Een bericht beantwoorden


Je kan een e-mailbericht beantwoorden vanuit het ontvangen bericht. Onmiddellijk na het lezen dus. Dat heeft twee voordelen:

-Je hoeft het e-mail adres van de afzender niet meer te typen. Dat wordt automatisch overgenomen in het vak Aan.

-Ook wordt de tekst van het oorspronkelijke bericht automatisch overgenomen in het antwoord. Daardoor is het voor de ontvanger van je antwoord duidelijk op welk bericht je reageert.

Hoe doe ik dat?

Je kunt een bericht beantwoorden vanuit de berichtenlijst van Postvak IN of vanuit het bericht zelf, als dat nog geopend is. Selecteer in de berichtenlijst van Postvak IN een bericht waarop je een antwoord wilt schrijven.
Open eventueel dat bericht. (Deze stap kun je dus eventueel overslaan!)
Klik dan op de knop Beantwoorden in de werkbalk of gebruik de sneltoets CTRL+R (de 'R' van reply).
Het programma opent nu een nieuw berichtvenster met in de titelbalk het onderwerp van het oorspronkelijke bericht, voorafgegaan door de letters Re:. Ook hier staat Re uiteraard weer voor Reply, antwoord.

In de berichtkop staat bij Aan: het e-mailadres van de afzender al ingevuld. Da's handig! In het veld Onderwerp kun je eventueel de tekst Re: 'oorspronkelijk onderwerp' nog wijzigen.

De cursor staat in het tekstveld van het bericht, helemaal bovenaan. Dat is de meest logische plek om uw antwoord te typen. Onthoud dit goed want dit is dus eigenlijk een soort e-mail etiquetteregel!!!


Een paar regels lager staat:
----- Oorspronkelijk bericht -----.
Daaronder staat de berichtkop en de tekst van het oorspronkelijke bericht. Laat maar lekker staan want dan weet de afzender weer wat hij aan je gestuurd had. Als je de e-mail te groot vindt worden kun je die tekst ook weghalen hoor!
Je antwoord is dan als eerste zichtbaar voor de ontvanger.
Als je antwoordbericht klaar is, kun je het op de normale manier verzenden.

 

Omhoog